Сигнализирай!

ЕС стопира Грузия по пътя ѝ на присъединяване към съюза

Gospodari.com
Gospodari.com
28.06.2024 г.
12
0

ЕС стопира напредъка на Грузия с присъединяването ѝ към съюза. Европейските лидери предупредиха страната, че причината е приетият закон за чуждите агенти, предаде БТА.

"Законът за неправителствените организации "представлява стъпка назад" спрямо изискванията за присъединяването на Грузия към блока", се казва в заключенията на Срещата на върха на ЕС.

Оттам призовават властите в Тбилиси да се откажат от "сегашния курс на действие, който застрашава пътя на Грузия към ЕС и де факто води до спиране на процеса на присъединяване".

Руският закон за “чуждите агенти” в Грузия влезе в сила

Т.нар. "руски закон" - законът за чуждестранните агенти влезе в сила в началото на юни. Подготвен по руски образец той задължава получаващите финансиране от чужбина да се декларират като чуждестранни агенти.

Припомняме, че противоречивият закон предизвика вълна от протести в Грузия. В парламента се разразиха спорове и дори се стигна до физическа разправа... Въпреки това законът беше приет. Но ако Грузия иска да продължи по пътя на модернизация трябва да преосмисли решението си.

ЕС: Грузия да не приема закона за “чуждестранните агенти”

Зрелищно сбиване на депутати в парламента в Грузия (видео)

Хаосът в Грузия продължава с десетки хиляди протестиращи и сблъсъци с полицията (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.