<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123047" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тази напоена ...

Осъдиха Алексей Навални за измама, грозят го още 13 години затвор

22 Март 2022
0 118

Руски съд призна днес опозиционера Алексей Навални за виновен за измама. Това означава, че той може да получи още 13 години лишаване от свобода, пише NOVA.

“Навални е извършил измама, тоест – кражба на чуждо имущество, от организирана група”, заяви съдийката Маргарита Котова, цитирана от АФП.

Руската прокуратура поиска още 13 години затвор за Навални

Тя прочете присъдата, постановена на изнесено заседание на съда в наказателната колония, където опозиционерът лежи вече около една година.

Руската прокуратура поиска още 13 г. затвор за Навални

Навални е обвинен и в обида на съдията при гледане на дело за клевета срещу ветеран от Втората световна война. Съдът засега не е дал отговор за вината на Навални по този случай. Наказанието му ще бъде определено в заключителната част от присъдата, след като съдът обобщи доказателствата по делото.

Освен това, според следствените власти в Русия, най-големият критик на Кремъл е злоупотребил с близо 2,7 милиона рубли – дарения за неговия Фонд за борба с корупцията.

В момента Навални излежава 2,5-годишна присъда, източно от Москва. Той беше арестуван през февруари миналата година. 

Осъдиха Алексей Навални за измама, грозят го още 13 години затвор

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции