Сигнализирай!

Как Медицинският университет жили чуждестранни студенти с 50 000 евро за "обучение"?

Gospodari.com
Gospodari.com
05.02.2018 г.
7
0

Скъпи приятели, преди две седмици имаше акция на ДАНС и ГДБОП срещу корупционна схема за прием на чуждестранни студенти в Медицинския университет в София.

 

За порочната схема помагала посредническата фирма "Интер Хекс". Собственик на фирмата семейството на  д-р Анастас Циканделов. Тя набирала студенти от чужбина, част от които се възползвали от въпросното обучение.

 

Към нас се обърна студентка от Гърция, която е станала жертва на тази схема.

 

Тя е дала 53 000 евро, за да учи в университета. Момичето разказва, че е искала да продължи обучението си в България. Свързала се е с фирма, която помага на гръцки студенти да учат в България. Въпросната фирма обещава на студентката да я уреди да учи у нас, като щяла да подготви всички документи.

 

Измамата започнала, когато на момичето й били поискани 3000 евро, за да вземе успешно изпит по английски език. От фирмата започнали да й искат пари за куп неща. Накрая й казали, че нещата за София няма да станат и й поискали 22 500 евро.

 

Като компенсация за загубеното време й предложили да запише "Фармация" направо от третата година. През цялото време от измамната фирма обяснявали, че такава е практиката за чуждестранни студенти.

 

След време студентката била принудена да плати още 22 500 евро след като влязла "Фармация".

 

Очаквайте още репортажи по темата!

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.