Сигнализирай!

Бесни сме. Трябва да сме бесни (Коментарът на "Господарите")

Gospodari.com
Gospodari.com
07.07.2022 г.
22
0

Има трагедии, за които трудно се говори и пише. Такива, които те стискат за гърлото и те карат да искаш да виеш от яд. Такава трагедия е смъртта на две млади момичета на бул. „Черни връх“ във вторник вечер.

Загубата на живот сама по себе си е тежка за приемане, особено когато говорим за жени, загинали едва в 20-те си години. Но когато виновникът за тази загуба е рецидивист с огромен брой нарушения на пътя, тогава болката е вече и от гняв.

Изведоха Георги Семерджиев от жилището му (видео и снимки)

Какво знаем за мъжа, убил с колата си двама души на оживен столичен булевард?

Бившият футболист Георги Семерджиев има 47 акта и 49 наказателни постановления. Управлявал е катастрофиралия автомобил с фалшиви номера. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка.

Книжката му също е фалшива. Представял е документ, за който твърдял, че е издаден в Швейцария. Справка между Пътна полиция в България и органите на реда в Швейцария обаче показала, че книжката не е истинска.

Вижте шофирането на убиеца на двете момичета в деня на инцидента (видео)

Семерджиев беше обявен за общодържавно издирване и по старите дела, по които е разследван. Снощи беше задържан.

А тази „бляскава“ визитка казва достатъчно. Че това е един, меко казано, безотговорен човек, който никога повече не трябва да сяда зад волана. Че престъплението му заслужава възможно най-тежка присъда. И че органите на реда в България отново не са си свършили работата и са позволили толкова опасен човек да се разхожда и да шофира на свобода, необезпокояван от властите.

Нови подробности за Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа в София

Защо Георги Семерджиев не е в затвора? Кой ще поеме отговорност?

На нас гражданите ни остава надеждата, че веднъж завинаги ще бъдат взети най-строги мерки срещу нарушителите на пътя. Трябва на всички шофьори да стане ясно, че не може да застрашават и отнемат животи ежедневно и това да остава безнаказано. Водачите трябва да имат респект и страх от закона, без значение от популярността или финансовото им състояние. В противен случай ще ставаме свидетели на още такива безумни трагедии, които спокойно е могло да бъдат избегнати.

Ако „компетентните“ органи си бяха свършили работата качествено и съвестно, сега този мъж щеше да е зад решетките. Или най-малкото нямаше да кара кола. А две млади жени щяха да се събудят тази сутрин и да вършат обичайните си задължения или удоволствия. Щеше да им предстои цял един живот за изживяване.

Можем да живеем без руски газ, можем да живеем без три стека олио в мазето, можем да се справяме някак с живота, която и партия да бъде на власт.

В София кръщават улица на името на Милен Цветков

Георги Семерджиев е бил неадекватен при задържането (видео)

Но промяната трябва да бъде тази. Трябва час по-скоро да нещо да се случи, защото войната на пътя е ужасяваща и продължава вече с години.

Съдбата на тези две момичета сполетя нашия колега и приятел Милен Цветков. Има още много такива примери. А когато шеф Андре Токев кара пиян и по джанти на околовръстното на София, самото защото по чист късмет нямаше жертви, на мнозина им беше смешно. Само че сега изобщо не е смешно.

Бесни сме. Трябва да сме бесни.

Видео: NOVA

Бесни сме. Трябва да сме бесни (Коментарът на "Господарите")

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.