Сигнализирай!

Мутри-полицаи раздават правосъдие в България и това няма да спре (Коментарът на “Господарите”)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.02.2023 г.
41
0

Имате проблеми със съседа? Продавачката в кварталния магазин не Ви се е усмихнала? Някой е паркирал пред Вашия-изконно-принадлежащ-на-вечни-времена-панелен-блок? Няма проблем! Обадете се на мутра-полицай от настоящето или близко минало и проблемът ще бъде решен. Може да опитате и с някой военен.

Така се разчистват сметките в България. България, позната още като Страната на мутробарока, на полицейщината и най-вече на беззаконието, което, май ще излезе, че е законно.

Убиха известния психолог и писател Иван Владимиров – Нав

Днес повод се погнусим от средата, която през годините сме си създали, е убийството на популярния психолог Иван Владимиров – Нав. Вероятно го познавате от ефира на националните телевизии, където беше чест гост. 

Снощи той е бил застрелян от съседа си, с когото имат вражда отдавна. 

Иван Владимир, снимка: Facebook Мутри-полицаи раздават правосъдие в България и това няма да спре (Коментарът на “Господарите”)

В сряда, малко след 22.30 ч., в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в жилищна кооперация на ул. “Черковна” в София. Към адреса са били насочени екипи на полицията и Спешна помощ, които констатирали смъртта на 45-годишния психолог.

52-годишен мъж е задържан за убийството.

По първоначална информация след възникнал скандал между двамата съседи, по-възрастният произвел изстрел със законно притежаван пистолет и ранил смъртоносно опонента си.

По случая е образувано досъдебно производство.

Убиецът е съсед на Иван Владимиров и е бивш полицай, обясни водещата на предаването “Преди обед” по bTV Десислава Стоянова. В предаването Нав се е оплаквал именно от този съсед, който е тормозел и останалите хора в блока.

Владимиров е разказал в предишно предаване, че пред очите на всички, по време на събиране на блока, е ударил възрастен човек. Психологът е поискал да съдят насилника, но съседите са се плашели, че ще ги убие. 

Мутри-полицаи раздават правосъдие в България и това няма да спре (Коментарът на “Господарите”)

Рецидив на беззаконието

Подробностите за отношенията между Владимиров и неговия съсед ни показват, че един човек, бивш полицай, има ексклузивната възможност да малтретира хората с лошия късмет да се окажат негови съседи. Арогантността, насилието, физическо и психическо, могат да останат без последици години наред, докато не се стигне до една трагедия. Трагедия като тази в обикновен на пръв поглед делничен ден да загубиш живота си заради чуждата глупост и най-вече заради чуждата увереност, че тук всеки може да прави каквото поиска.

Това, впрочем, го мислят доста хора у нас.

За съжаление, съвсем наскоро имаше друг, доста подобен случай. 41-годишен мъж беше убит от свой 62-годишен съсед заради спор за монтиране на допълнителна междинна врата. Това се случи в кооперация до Женския пазар в столицата. 

В дните след фаталния изтрел съседи описаха стрелеца като конфликтен. Той е и бивш военен.

Междусъседската война е продължила няколко години. 62-годишният мъж е застрелял своя съсед от упор с пистолет. На мястото на убийството бяха намерени 8 гилзи.

По-късно е намерено и оръжието, изхвърлено в контейнер за смет в посока Женския пазар.

И това са само малка част от примерите за хора, позволяващи си скандално поведение под прикритието на пагона и оръжието.

Мутри-полицаи раздават правосъдие в България и това няма да спре (Коментарът на “Господарите”)

Няма как да не ви припомним потресаващите разкрития около катастрофата на бул. “Черни връх” с участието на Георги Семерджиев. Шофьорът без книжка, пиян и дрогиран, който отне живота на две млади момичета.

Тогава стана ясно, че близо 40 служители в системата на МВР са му съдействали години наред, докато не уби хора. И това беше въпрос на време да се случи. Щяха да му помагат още и още и ако сблъсъкът от 5 юли не се беше случил, това щеше да продължава и към днешна дата.

Симона Радева получавала по 2000 лева месечно, за да прикрива Семерджиев

Най-пряка помощ на Семерджиев е оказвала полицайката Симона Радева, която в нощта на трагедията дори му е помогнала да се укрие. Тя вече е дисциплинарно уволенена, но се съмняваме, че всички замесени ще получат нужното наказание. Не, няма да го получат.

Както вероятно между капките ще се разминат и всички онези служители на реда, които през ден биват залавяни да шофират след употребата на алкохол и наркотични вещества. Защо ли? Защото могат да си го позволят.

Само след това да не роптаят срещу човешката обезвереност в институциите, които уж трябва да ни пазят. Да не се изненадват, че полицаите, настоящи и бивши, за хората често са “куки”, от които не могат да очакват нищо добро.

Родната полиция гази закона, вместо да го пази (Коментарът на „Господарите“)

Леглото на недоверието е добре застлано.

Разбира се, не забравяме за смелите и доблестни полицаи, които не приемат подкупи от пияни шофьори. Или за тези, които през миналата година загубиха живота си в борбата срещу нелегалните мигранти. Но в обществото ни са се наслоили толкова много отвратителни случки, че няма как да се чувстваме спокойни. 

В България не живеем спокойно, не шофираме спокойно… Дори не можем да направим забележка на несъобразителния си съсед спокойно, защото не знаем ще бъдем ли живи в следващата минута.

Тук управлява полицейщината и това няма да се промени, докато в сила на влязат ефективни, справедливи присъди за онези, злоупотребили с общественото си положение. Дотогава ще живеем в страх, както, впрочем, май сме свикнали.

Автор: Катя Димитрова

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.