Сигнализирай!

"Господарите" питат депутатите за Гешев и как ИТН обърнаха палачинката (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.05.2023 г.
20
0

"Господарите" питат депутатите за Гешев и как ИТН обърнаха палачинката. До Народното събрание се разходи нашият репортер Дани Йорданов. За съжаление той не бе допуснат от пресцентъра на парламента вътре, защото редовно задава неудобни въпроси.

Поздрав за Гешев от ГЕРБ и ДПС (видео)

"Господарите" питат депутатите за Гешев и кой ще управлява България (РЕПОРТАЖ)

Темите

Сред основните теми продължава да е тази за фигурата на главния прокурор. Скандалите са във вихъра си и все още не се знае дали събитията между Бойко Борисов и Иван Гешев не са театър. Питаме за това членовете на ГЕРБ в парламента.

Важно е да се знае от народа и кой ще управлява страната. Това също е акцент във видеоматериала. Този път успяваме да хванем представители на "Има такъв народ", ГЕРБ, "Продължаваме промяната" - "Демократична България".

Проблеми

Ние от Господарите иначе пак не бяхме допуснати с акредитация в Народното събрание. Явно има хора, които не харесват нашите въпроси. Политиците явно са свикнали да ги "галят" със слово, не и да ги гоним с неудобните ни питанки. Смятаме, че това е напълно неправилно и такава филтрация на медии не говори никак добре за свободата на словото у нас. Ще продължим обаче да питаме и такива неправомерни "чадъри" няма да ни спрат!

Важното от деня

Междувременно на първо четене приеха механизъм за разследване на главния прокурор.

В законопроекта на Министерски съвет се предлага въвеждането на длъжността разследващ прокурор, който да може да проверява обвинител номер едно и неговите заместници, посочва медията.

Ако промените бъдат приети, разследващият прокурор ще може да бъде наказателен съдия, който ще бъде временно преназначаване на тази длъжност. Предвижда се той да бъде избиран от списък от съдии, които предварително са дали съгласието си да влизат в ролята на разследващ прокурор предвижда законопроекта. Те трябва да отговарят на няколко условия, минимум 12 години стаж и поне 7 години опит с наказателни дела. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.