Сигнализирай!

Наше подставено лице опита да направи дарение за "Детски линейки сега" (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.09.2023 г.
13
0

Наше подставено лице опита да направи дарение за "Детски линейки сега" - каузата, използваща "Капачки за бъдеще" и много известни личности, за да трупа популярност, която вече ви представихме в репортажи на Виктория Симеонова.

Днес може да чуете как Дончо Златев, който иначе твърди, че не събира пари, разговаря с потенциален дарител. И да, макар да казва неколкократно, че не събира пари за линейки, а за "дейности по популяризиране на каузата" - като обикаляне на телевизионни студиа на безкритични медии, които нямат навика да си проверяват гостите.

Съмнителна кампания използва името на “Капачки за бъдеще”, за да трупа дивиденти (РЕПОРТАЖ)

“Дадох съгласието си да ме включат в писмо до институциите с искане за детски линейки. Не съм се съгласявал да ставам лице на кампания, физиономията ми да обикаля социалните мрежи и да се събират пари на мой гръб”. Това заяви Маги Халваджиян пред репортера ни Виктория Симеонова. И призова институциите да се заемат със случая.

Замесиха Маги Халваджиян, Рафи и много други известни личности в съмнителна кампания за детски линейки (РЕПОРТАЖ)

Рафи също е знаел, че ще бъде включен в отворено писмо до институциите. Не е чувал за намеренията да се прави такъв вид кампания с лицето му или да се събират пари.

Уви, кампанията в Helpcarma, събираща пари за линейки, бе активна до преди седмици, когато заснехме този материал. Тя беше спряна едва след нашата намеса. Нещо повече – при опит да изпратим подставено лице, което да се представи като дарител, Дончо Златев радушно прие предложението. И обясни, че с даренията финансира логистиката на “доброволци, замесени в кампанията”. Дали обаче може да му се вярва?

Какви други кампании е организирал Дончо Златев и как ще отговори на въпросите ни ще разберете съвсем скоро. Дотогава очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.