<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119001" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От години дес...

Спецпрокуратурата неправилно е отказала да разследва Христо Терзийски

15 Февруари 2022
0 340

Специализираната прокуратура неправилно е отказала да образува досъдебно производство срещу организирана престъпна група от ръководни служители на ГД “Национална полиция” в периода 2018-2020 година. Това става ясно от постановление на ВКП, което отменя отказа на по-долната инстанция.

Отказът беше обжалван от дирекция “Вътрешна сигурност” в МВР, която проверява случая, информира СЕГА.

Депутат пита МВР къде са 200 000 биткойна

Разследването е започнало заради сигнали и медийни публикации, касаещи висши ръководители в ГДНП и граждани, извън системата на МВР.

“В конкретния случай вътрешното убеждение на наблюдаващия прокурор при СП е формирано при неизяснени в пълнота фактически данни, поради непълнотата на извършената проверка. Това е довело до прибързани и неправилно основани правни изводи”, пише в постановлението на прокурор Н. Бърнева, която отменя отказа от разследване.

Спецпрокуратурата неправилно е отказала да разследва Христо Терзийски

“Не е изведена фактическа обстановка и не са изложени мотиви въз основа на кои данни по преписката прокурорът при СП е направил своите правни изводи за липса на достатъчно данни за извършено престъпление”, каза ВКП. Потвърдено е и че отказът от разследване е направен преди МВР да изпрати протоколите от използваните по разработката срещу Христо Терзийски специални разузнавателни средства.

Бойко Рашков обяви, че МВР разследва “Булгаргаз” и КЕВР (видео)

В края на миналата година МВР съобщи, че “Вътрешна сигурност” разследва престъпна група от висши полицаи.

Спецпрокуратурата не е искала да образува досъдебно производство.

“Категорично заявявам, че не ми е известно срещу мен да е правена проверка. Не знам за какво може да бъде водена такава проверка. Не съм викан в дирекция “Вътрешна сигурност”. Това съобщение на МВР е в продължаване и разпалване на започналата война между вътрешното министерство и прокуратурата”, коментира Христо Терзийски.

Прокуратурата започва разследване по списък с лица, посочен от премиера Петков

Главният прокурор Иван Гешев също коментира отказа.

“Аз заставам зад всеки магистрат, който съвестно си върши работата и няма да допусна натиск – какъвто се случва върху конкретни магистрати, включително конкретни магистрати и конкретни случаи да бъдат използвани с политически цели”, заяви той.

Върховната прокуратура отмени отказа на спецпрокурорите да разследват Христо Терзийски

Източник: СЕГА

Във видеото по-горе може да чуете няколко въпроса от “Господарите” към Христо Терзийски!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции