<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116269" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Eксперт: Няма ...

Депутат пита МВР къде са 200 000 биткойна

24 Януари 2022
0 6404

Депутат пита МВР къде са 200 000 биткойна.

Ивайло Мирчев от “Демократична България” е задал официален въпрос до вътрешния министър Бойко Рашков.

Преди 5 години са били иззети над 200 000 биткойна при операция на прокуратурата и МВР. Мирчев иска данни за образуваните по случая дела и информация за съхранението на криптовалутата.

Държи ли България биткойни за милиарди и откъде ги има?

През 2017 г., когато се е извършила операцията, тогавашният зам.-главен прокурор и днешен шеф на държавното обвинение Иван Гешев отричаше подобно изземане да се е случвало.

Информация относно изземането на криптовалута в размер на 3 млрд. щатски долара се беше появила в интернет.

Депутат пита МВР къде са 200 000 биткойна
Facebook/Mirchev
Има ли иззети биткойни наистина?

“Няма иззети биткойни, към момента делото е на производство в специализираната прокуратура, разследва се от следовател, назначени са експертизи – компютърни и всякакви други, включително и такива, които ще бъдат изготвени в САЩ. И след изготвяне на тези експертизи, имам уверението на прокурорите, че в максимално кратък срок ще бъдат конкретизирани обвиненията и ще бъде внесен обвинителен акт в Специализиран наказателен съд”, обещаваше Гешев през 2017 г.

Ето къде в света ще се строи първият “Биткойн град” за 1 млрд. долара

Депутатът от “Демократична България” се обърна към Facebook, за да обясни въпроса си. Освен към Рашков, питането е насочено и към министъра на електронното управление Божидар Божанов.

Депутат пита МВР къде са 200 000 биткойна

Мирчев очаква отговор дали се е стигнало до внасяне на обвинителен акт по разследването. Другият му въпрос е къде е криптовалутата и има ли достъп до нея.

Бунтовете в Казахстан доведоха до значителен спад в цената на биткойна

Депутат пита МВР къде са 200 хил. биткойна

Източници: Mediapool, Facebook/Mirchev

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции