Сигнализирай!

Няма да има повече локдауни в САЩ заради коронавируса

Gospodari.com
Gospodari.com
02.08.2021 г.
14
0

Въпреки нарастващите рискове от нова вълна и новозаразени с коронавирус в САЩ, американците няма да се връщат към пълните локдауни. Това стана ясно от думите на водещия експерт по заразни болести зад Океана Антъни Фаучи пред "Ройтерс".

Доц. Кунчев: Вече сме в началото на четвъртата вълна на Covid-19 (видео)

Антъни Фаучи

Инфекциите са се увеличили пет пъти в сравнение с преди месец, като щати като Флорида достигат рекордни случаи за цялата пандемия. Хоспитализациите и смъртните случаи също нарастват на национално ниво, но не толкова много, колкото през предишните пикове.

"Не мисля, че ще станем свидетели на локдауни", каза Фаучи, който е и директор на Националния институт по алергии и заразни болести.

"Смятам, че имаме достатъчния процент хора в страната - недостатъчен, за да разбием епидемичния взрив - но според мен все пак достатъчен, за да не позволим да изпаднем в ситуацията, в която бяхме миналата зима", заяви Фаучи.

Пред CBS той коментира още по-широко темата с ваксините срещу коронавируса.

"Вероятността да получите инфекция с тежък изход е много ниска. Много по-вероятно е да останете без симптоми или с минимални такива. Така че ваксината прави това, което искаме. Тя предпазва хората от разболяване", категоричен бе имунологът.

Фаучи казва, че е изключително важно повече хора да се ваксинират, за да се спре разпространението на вируса, въпреки техните опасения.

"Разбирам, че хората чувстват, че имат индивидуалното право да вземат собствено решение и аз уважавам това", каза той. "Но проблемът е, че ако ще бъдете част от веригата на предаване на някой друг, това засяга не само вас. Трябва да помислите, че сте член на обществото. Вие носите отговорност", каза Фаучи.

Източник: Блумбърг

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.