Сигнализирай!

Симеон Сакскобургготски няма да претендира за обезщетение за имотите си (позиция)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.08.2021 г.
8
0

"Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетенията от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи", се казва в съобщение от Секретариата на Симеон Сакскобургготски. 

Апелативния съд не уважи решението на Софийски градски съд, че дворецът "Врана" е държавна собственост и постанови, че той е собственост на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза.

Припомняме ви едно култово видео от времето, в което Сакскобургготски беше премиер.

Софийският апелативен съд реши: “Врана” е на Симеон Сакскобургготски

"След решението на САС по делото, отново се разпространиха злонамерени и стари слухове, че сега Царското семейство ще заведе дела за обезщетения, затова, че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти", се казва още в прессъобщението. 

"Нещо повече - Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно - не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение.

Също така следва да се повтори, че Дворецът "Врана", още откакто е върнат на Царското семейство с единодушното решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, за да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен", коментират от Секретариата на Симеон Сакскобургготски. 

Снимка: БулФото

Източник: Dir.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.