Сигнализирай!

Британски боксьор свали сребърния си медал по време на церемонията и го прибра в джоба си (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.08.2021 г.
12
0

Британският боксьор Бен Уитакър отказа да носи сребърния си медал по време на церемонията по награждаването от срам, че не е златен, пише DailyMail.

24-годишният Уитакър стоя с наведена глава по време на церемонията и щом чу името си при анонса за второто си място взе медала си и го сложи в джоба. Младият мъж от Уест Бромич все пак издигна глава с лице към националния флаг на Великобритания, докато се развяваше между тези на Куба и Азербейджан.

Запитан от медиите какво означава жестът му Уитакър отговори:

"Да, направих това, защото не спечелих златото. Изгубих златото, така че за мен това не е повод за радост, а за тъга. Не мога да празнувам сребърния медал, не и сега. Сигурен съм, че с годините ще оценя постижението", каза той.

"Не печелиш сребърния медал, а губиш златния. Никой не тренира за среброто или бронза, а за златото. Това е причината, че бях толкова емоционален", допълни Уитакър.

С оглед правилата за безопасност срещу Covid-19 олимпийските медалисти не получават отличията си от официални и високопоставени лица, а ги поставят сами на вратовете си.

Източник: DailyMail

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.