Сигнализирай!

Пламен Николов: Мандатът на ИТН може да бъде върнат на президента и преди петък

Gospodari.com
Gospodari.com
04.08.2021 г.
7
0

Кандидатът за премиер Пламен Николов смята, че мандатът може да бъде върнат изпълнен на президента Румен Радев и преди петък, предава bTV.

"Все още не сме решили кога да върнем мандата. Ще го върнем изпълнен в нужния срок, но предполагам, че ще е по-рано от петък", каза той пред журналисти.

Тогава е последният срок по Конституция, в който партията може да върне първия проучвателен мандат.

В началото на заседанието зам.-председателят на ИТН Филип Станев представи пред депутатите приоритетите на партията и на предложения от нея проектокабинет. Вчера бяха обявени и имената на министрите. Огласеният списък с имената на избраните министри можете да си припомните във видеото горе.

Окончателно: Ето кои са министрите на ИТН (видео)

В кулоарите на парламента преди началото на пленарното заседание председателят на ИТН Тошко Йорданов също заяви, че ще върнат мандата на президента Румен Радев до петък.

Междувременно ръководствата на парламентарните групи на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" се срещнаха в парламента. След разговорите председателите на групите Христо Иванов и Мая Манолова заявиха, че са обсъждали ситуацията, която и двамата определиха като "изключително сложна". Христо Иванов посочи, че са обсъдили декларацията, която ИТН прочетоха от парламентарната трибуна тази сутрин и както и поисканата от тях подкрепа за приоритети.

Източник и заглавна снимка: bTV

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.