Сигнализирай!

Затягането на мерките в София от утре било фалшива новина, обявиха от МЗ

Gospodari.com
Gospodari.com
10.08.2021 г.
10
0

Министерството на здравеопазването опроверга информацията на директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, оповестена в сутрешния блок на бТВ, че в София ще бъдат наложени по-строги мерки срещу Covid-19. Можете да си припомните гостуването му във видеото горе, а повече информация вижте в следващия линк:

От утре затягат мерките в София заради ръста на заразените с Covid-19 (видео)

„Изнесената от директора на столичната РЗИ информация, че "София навлиза в червена зона и предстои издаване на заповед за налагане на ограничения", не отговаря на истината. 14-дневната заболяемост към днешна дата за района на София град е 89/100 000, което съгласно приетия Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на допълнителни ограничения", написаха от Министерство на Здравеопазването в прессъобщение в сайта си.

От ведомството добавят, че "на директора на столична РЗИ е поискано обяснение за допуснатата грешка“.

Директорът на столичната РЗИ твърдеше, че  ще се ограничи броят на посетителите във фитнеси, плувни басейни, уелнес и спа зали, кафенета, ресторанти, игрални зали, нощни заведения, кина и театри до 30% от капацитета. Ограничава се работното време на нощни заведения, ресторанти и кафенета от 6 до 23 ч., каза още д-р Пенчев.

От съобщението на МЗ обаче се разбира, че подобни мерки няма да бъдат налагани. Гореизброените обекти ще продължат да работят при 50-процентов капацитет, а часовият диапазон няма да е толкова ограничен, включително за нощните заведения.

Източник: Министерство на Здравеопазването

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.