Сигнализирай!

Отровен вид морски змии атакуват водолази заради... желание за секс (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.08.2021 г.
7
0

Австралийски учени са установили, че отровен вид морски змии приближават водолазите не за да ги наранят, а поради друга основателна причина - да ги ухажват, пише 9gag.

Aipysurus laevi или маслиненокафявата морска змия навярно отправя "неправилно насочени реакции на ухажване" сочи изданието Scientific Reports на базата на зрително наблюдение, проведено в южната част на Големия бариерен риф.

Змиите плуват право по посока на гмуркачите като понякога се увиват около крайниците им и дори ги захапват. Тези набези стават най-често през размножителния период на змиите и идват повече от мъжките, отколкото от женските индивиди.

"Това е базисен въпрос: защо змиите правят нещо, което на пръв поглед изглежда глупаво. Те не могат да погълнат човек", пише професор Рик Шайн от университета "Макуари" в Сидни.

Жена се сблъска лице в лице с 3-метров питон в супермаркет (видео)

"Водолазът не е заплаха за тях. Защо го нападат? Пък и какво нападение е това? Те сякаш търсят мъничко внимание и романтика."

"Звучи малко глупаво, че мъжкият може да сбърка човешкото същество за женска змия, но реалността е, че змиите са малко като кучета. Те разчитат по-скоро на аромата, отколкото на зрението."

Учените съветват при "нападение" от този вид силно отровни змии да останем на мястото си и да им позволим да ни изследват. Ще им трябва съвсем малко време да разберат, че са объркали обекта и бързо ще си заминат.

Източник: Scientific Reports, 9gag

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.