Сигнализирай!

Зукърбърг отхвърли като нелогични твърденията, че "Фейсбук" печели от съдържание, което прави хората гневни

Gospodari.com
Gospodari.com
06.10.2021 г.
23
0

Пред американския Конгрес създателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг напълно отхвърли твърденията, че платформата поставя печалбата пред общественото благо, съобщава bTV.

"Аргументът, че от желание за печалба ние умишлено прокарваме съдържание, което прави хората гневни, е доста нелогичен", каза той.

Facebook поставя печалбата пред общественото благо, твърди бивш служител на компанията

И допълни, че "Фейсбук" печели от реклама, а рекламодателите не желаят те да бъдат редом до съдържание, което е вредно и подклажда гняв. По негови думи никоя технологична компания не създава продукти, които правят хората гневни и депресирани.

В публикация в социалната мрежа след изслушването Зукърбърг отново отхвърля всички обвинения.

Facebook обяви причината за срива

"Ако не ни беше грижа за обидното съдържание, тогава защо щяхме да имаме толкова служители, които да се занимават с това в компанията ни?", попита той.

В публикацията той описа всички инициативи на "Фейсбук", които са ангажирани с благосъстоянието на потребителите ѝ. Милиардерът допълни още, че най-тежко му е било да чете обвиненията как социалната мрежа влияе на децата и подрастващите.

"Ако обаче ще водим информиран разговор за ефектите на социалните мрежи върху младите хора, е много важно да започнем с пълната картина. Ние сме категорични, че ще проведем повече изследвания в тази посока и ще ги направим публично достъпни".

Зукърбърг отхвърли като нелогични твърденията, че "Фейсбук" печели от съдържание, което прави хората гневни

Източник: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.