Сигнализирай!

Разкриха колосалните заплати в "Барселона"

Gospodari.com
Gospodari.com
07.01.2022 г.
25
0

Журналист от каталунската телевизия "Esport 3" разкри кои са най-скъпо платените футболисти на "Барселона", предава bTV. Оказва се, че Жерар Пике, който е един от двамата с най-дълъг стаж в отбора (заедно със Серхио Бускетс) прибира най-много от всички - 28 милиона евро на година.

Разкриха колосалните заплати в "Барселона"
Reuters

През лятото той прие да си намали заплатата, но сумата е останала същата, тъй като просто се е отказал от бонуса за лоялност, който е щял да бъде прибавен към възнаграждението. Следващият във финансовата стълбица е Бускетс с 23 милиона, след него е Жорди Алба с 20 милиона. А безспорно най-голямата изненада буди заплатата на Самюел Юмтити - 20 милиона. Световният шампион с Франция има изключително малък брой мачове за "Барселона" заради контузиите и липсата на гласувано доверие от треньорите.

Въпреки че феновете призоваха той да напусне още лятото, Юмтити категорично отказа да си тръгне от "Камп Ноу". Филипе Коутиньо прибира 16 милиона евро, а Усман Дембеле и Сержи Роберто по 12 милиона

През лятото "Барселона" освободи от бюджета си голям товар след напускането на Лионел Меси и Антоан Гризман, допълва още журналистът от Каталуния.

Меси се разплака на прощалната пресконференция с Барселона (видео)

Разкриха колосалните заплати в "Барселона"
REUTERS/Albert Gea

Сега и Коутиньо с преминаването си в "Астън Вила" ще стори същото, а големият проблем остават преговорите с Дембеле. Французинът иска увеличение на заплатата, докато клубът обмисля да му предложи договор, по силата на който да му плаща за изиграни мачове заради честите му контузии.

Разкриха колосалните заплати на играчи от "Барселона"

Източник: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.