Сигнализирай!

Илон Мъск обяви кога хората ще стъпят на Марс

Gospodari.com
Gospodari.com
19.03.2022 г.
39
0

Илон Мъск обяви кога хората ще стъпят на Марс, пише Vesti.bg.

Първоначалните планове на милиардера това да се случи през 2024 г. няма да се реализират, съобщава CNET.

В Twitter Мъск обяви, че сега очаква първата мисия на SpaceX към Марс да потегли през 2029 г. Това ще е точно на 60-тата година от изпращането на първите хора на Марс.

За сега Мъск не навлиза в подробности каква е причината за отлагането и дали има промяна в плановете на компанията. Малко след като започна войната в Украйна, Мъск обяви, че част от приоритетите на SpaceX са се променили и тя ще обърне повече внимание на сателитните комуникации и киберсигурността. Още тогава Мъск заяви, че това ще се отрази на сроковете на другите проекти.

Илон Мъск обяви кога хората ще стъпят на Марс

Хакерите от Anonymous се ядосаха на предизвикателството на Мъск към Путин

И все пак, забавянето от (поне) пет години надали е само заради това. Разработката на Starship и ракетата Super Heavy също все още не е приключила. Тя е по-напред за космическия кораб, но ракетата дори няма и един тестов полет. Starship няма орбитален полет нито полет на комплекта от Starship и Super Heavy.

Амбициите на SpaceX са да има по няколко изстрелвания на такива комплекти всеки ден, а все още се чака разрешителното от американските регулатори за начало на тестовете. Трябва да се подобрят и много от процесите, за да се ускори производството на двигателите Raptor.

Пътуванията до Марс трябва да се съобразят и с позицията на Червената планета спрямо Земята. Двете са най-близо веднъж на две години, съответно в края на 2024-та, в края на 2026-та и в края на 2028-ма до началото на 2029 г.

Илон Мъск обяви кога хората ще стъпят на Марс

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.