Сигнализирай!

Украйна отказа предложението на Русия Мариупол да се предаде

Gospodari.com
Gospodari.com
21.03.2022 г.
39
0

Украйна отказа предложението на Русия Мариупол да се предаде.

Москва призова Киев да оттегли бойците от "Азов", които се сражават в Мариупол с руските военни части, като срещу това животът им ще бъде запазен.

"Не може да става и дума за никакво предаване и слагане на оръжие", заяви вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук, цитирана от Dir.bg.

"Вече информирахме руската страна за това", добави тя.

Украйна отказа предложението на Русия Мариупол да се предаде
Ирина Верешчук

Вицепремиерката, призова вместо това, руската армия да отвори хуманитарни коридори в обсадения град.

Ужасна хуманитарна катастрофа

Русия заяви, че в Мариупол се случва "ужасна хуманитарна катастрофа" и призова украинските сили в града да сложат оръжие и да го напуснат.

Шокиращи кадри от разрушения Мариупол (видео)

Руското министерство на отбраната заяви, че от 10 до 12 ч. московско време (7 до 9 часа по Гринуич) в чевъртък ще бъдат отворени хуманитарни коридори на изток и на запад от Мариупол. Искането гласи. че украинските сили трябва да напуснат града "без оръжие и боеприпаси".

Москва настоя в писмо от 8 страници да получи официален отговор от Киев до 5 ч. московско време (2 ч. по Гринуич).

Верешчук заяви, че в отговора си до Москва е написала "вместо да губите времето си за осемстранично писмо, просто отворете коридор".

Руски генерал заплаши украинсклите бойци с военен трибунал

По-рано директорът на руския национален център за управление на отбраната генерал-полковник Михаил Мизинцев заяви, че украински "бандити", националисти и "неонацисти" са извършили масов терор и множество убийства в обсадения град.

Той заяви, че те могат да оставят оръжието си и да се предадат. Те могат да напуснат Мариупол през райони, контролирани от Киев, като животът им е гарантиран.

В Мариупол се бият за храна. Няма ток, вода и отопление

Мизински заяви, че в противен случай ги чака военен трибунал, а същото заяви и омбудсманът на Донецк Даря Морозова. "Международните организации, в това число ООН, игнорират нарушението на правата на военнопленниците в Украйна", съобщи Морозова.

Шокиращи кадри от разрушения Мариупол

Мариупол е обкръжен, а боевете за града се водят вече в центъра му. В кварталите, където няма сражения, бяха доставени тонове хуманитарна помощ, тъй като населението бедства.

Украйна отказа предложението на Русия Мариупол да се предаде

Източник: CNN, Dir.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.