Сигнализирай!

Роклята на Дороти от "Магьосникът от Оз" отива на търг (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.05.2022 г.
107
0

Един от най-разпознаваемите тоалети в американската филмова история - синьо-бялата карирана рокля, която младата Джуди Гарланд носи като Дороти в класическия филм от 1939 г. "Магьосникът от Оз", ще бъде предложен на търг, предаде AP.

Брадвата от филма “Сиянието” се продава на търг

В продължение на десетилетия една от версиите на роклята е смятана за изгубена в Католическия университет на Америка. Тя е била подарена на театралния факултет през 70-те и по-късно е изчезнала.

В продължение на години тя е в пълно неизвестие и започва да се говори за нея като за мит.

Това се променя миналата година, когато е направено голямо разчистване в университета и култовата рокля е намерена в стара кутия за обувки.

Киносалон спира прожекция на новия “Батман”, след като истински прилеп влиза в залата (видео)

Роклята ще бъде предложена за продан на търга "Класически Холивуд: Кино и телевизия". Той е рганизиран от аукционна къща Bonhams и ще се проведе на 24 май в Лос Анджелис.

Предварителната оценка на роклята е между 800 000 и 1,2 милиона долара.

От Bonhams тази седмица изложиха тоалета в офиса си в Ню Йорк, преди да го изпратят в Калифорния. Там публиката също ще може да види роклята.

Защо сексът изчезна от киното?

"Хората много добре помнят първия път, когато са гледали филма и ефекта, който той е оказал върху живота им", каза Хелън Хол от аукционната къща.

Филмът е известен с музиката, диалога и визуалните си ефекти, особено когато Дороти преминава от сивия Канзас към великолепната многоцветна страна Оз.

Съществуват и няколко запазени чифта от рубинените пантофки, които Джуди Гарланд носи във филма. Един от тях се намира в колекцията на Smithsonian.

Роклята на Дороти от "Магьосникът от Оз" отива на търг

Източник: DIR.bg
Снимки: IMDb
Видео: YouTube/NowThis News

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.