Сигнализирай!

"Ако умра мистериозно, беше ми приятно да ви познавам." Мъск се подигра на шефа на "Роскосмос"

Gospodari.com
Gospodari.com
09.05.2022 г.
23
0

"Ако умра мистериозно, беше ми приятно да ви познавам", написа новият собственик на Twitter Илон Мъск в социалната мрежа, иронизирайки заплахите, които получи от ръководителя на руската космическа агенция Роскосмос, Дмитри Рогозин и в същото време, правейки аналогия с мистериозната смърт на редици блузки до Кремъл руски бизнесмени, пише Булевард България.

Преди няколко дни Рогозин изпрати съобщение до медиите, в което говори за подкрепата на Starlink за украинската армия. Компанията на Мъск осигурява интернет покритието на Украйна чрез своите сателити.

Илон Мъск предизвика фурор в социалните мрежи, след като се появи на Met Gala с майка си (видео)

"Илон Мъск е замесен в подсигуряването на фашистките сили в Украйна с военни комуникации. Затова, Илон, ще трябва да отговаряш като възрастен, независимо че се държиш като глупак", пише Рогозин. 

Рогозин е директор на „Роскосмос“ от 2018 г. насам. Преди това беше вицепремиер, отговарящ за отбранителната индустрия в продължение на 7 години. От 2008 до 2011 година е представител на Русия в НАТО.

През 2014 Дмитрий Рогозин беше санкциониран от САЩ заради анексирането на Крим от Русия.

Мъск показа и скрийншот от писмото на Рогозин, в което пише: 

„От показанията на заловения командир на 36-а бригада нa морската пехота на въоръжените сили на Украйна полковник Дмитрий Кормянков следва, че наземното абонатно оборудване на сателитната компания Starlink е било доставено на бойците на нацисткия Батальон „Азов“ и морската пехота на въоръжените сили на Украйна до Мариупол с военни хеликоптери“, пише Рогозин.

Ливанци призоваха Илон Мъск след Twitter да купи и държавата им

„По наша информация доставките и предаването на абонатните станции за приемане и предаване на интернет от Starlink е осъществявано от Пентагона“, коментира още Рогозин.

https://twitter.com/elonmusk/status/1523462998081572864?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1523462998081572864%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fboulevardbulgaria.bg%2Farticles%2Fako-umra-misteriozno-beshe-mi-priyatno-da-vi-poznavam-mask-se-podigra-na-shefa-na-roskosmos

"Ние не воюваме с нацистите в Украйна. Ние освобождаваме Украйна от окупацията на НАТО и отблъскваме най-злия си враг от нашите западни граници", добавя шефът на Роскосмос.

Командирът на 36-а бригада на украинската морска пехота, героят на Украйна полковник Владимир Баранюк и началник-щабът полк. Дмитрий Кормянков бяха пленени при опит да излязат от "Азовстал" в Мариупол.

Мъск беше първият ръководител на мултинационална компания, който подкрепи Украйна. Още в първите дни на руското нахлуване, Мъск предостави сателитната услуга за свръхбърз интернет на SpaceX - Starlink - на отбраняващата се страна. 

Путин: Русия ще започне проучвания на Луната

Starlink не само дава на украинците свободен достъп до интернет, но и позволява на страната да поддържа връзка с външния свят. Starlink се използва особено в отдалечените райони, бомбардирани от Русия.

Компанията помага и на украинските власти в комуникационната война срещу Москва.

При настоящата заплаха първата реакция на бизнесмена бе на почуда.

"Значението на думата "нацист" не е такова, каквото той си мисли," коментира Илон изказването на Рогозин, визирайки определението, използвано за украинците.

https://twitter.com/mayemusk/status/1523478931587837954?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1523478931587837954%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fboulevardbulgaria.bg%2Farticles%2Fako-umra-misteriozno-beshe-mi-priyatno-da-vi-poznavam-mask-se-podigra-na-shefa-na-roskosmos

Под последвалата публикация за евентуалната му мистериозна смърт бързо се натрупаха хиляди отговори. Майка му Мей Мъск написа "Не е смешно!", докато популярният в Youtube MrBeast попита дали е възможно да получи Twitter при подобно развитие. 

Мъск е напът да превърне Twitter в частна компания, след като акционерите на социалната мрежа приеха офертата му за 44 милиарда долара в края на април. Основателят на Tesla използва платформата ежедневно, а иронията и сарказма са редовно негово "оръжие". 

Все пак той побърза да увери майка си: "Извинявай! Ще направя всичко възможно, за да остана жив."

"Ако умра мистериозно, беше ми приятно да ви познавам." Мъск се подигра на шефа на "Роскосмос"

Източник: Булевард България
Видео: The Joe Rogan Experience

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.