Сигнализирай!

"Ауди" и "Порше" влизат във Формула 1

Gospodari.com
Gospodari.com
09.05.2022 г.
27
0

"Ауди" и "Порше" влизат във Формула 1. Автомобилните гиганти са твърдо решени да влязат в най-комерсиалния моторен спорт.

Превозвачите заплашват с блокада на страната, според Събев защото им е спряна “държавната хранилка” (видео)

"Ауди" и "Порше" влизат във Формула 1

Информацията идва от изпълнителния директор на компанията майка "Фолксваген Груп" Херберт Дийс.

По думите му дискусиите на тема F1 са проведени на ниво управленски борд. И вече са създадени необходимите подразделения в групата. Шефовете на "Ауди" и "Порше", чиито брандове генерират най-голям приход за VW, са изтъкнали важни аргументи. Според тях "влизането във Формула 1 ще донесе повече пари, отколкото ако го не го направим".

"А срещу подобна теза просто липсват контрааргументи."

Това казва Дийс. Според него на този етап плановете на "Порше" са по-конкретни от тези на "Ауди". Не се разкриват детайли за стратегията на нито една от двете марки.

От кухнята

Източници на Би Би Си твърдят, че "Порше" подготвя партньорство с "Ред Бул". Като най-вероятно германците ще се включат активно в създаването на собствен двигател за австрийския тим. Той ще отговаря на предстоящите да влязат в сила през 2026 г. нови изисквания за агрегатите. Очаква се отборът да бъде преименуван на "Ред Бул-Порше".

"Ауди" пък по-скоро ще се появи като самостоятелен тим. Той ще закупинякой от настоящите участници в световния шампионат. Смята се, че вече са проведени проучвателни разговори с "Макларън", "Заубер", "Астън Мартин" и "Уилямс".

"Фолксваген Груп" жонглира с идеята за навлизане във Формула 1 от десетилетия. Но тя никога не е била изпълнявана формално. Последно компанията беше активно включена в дискусиите по време на обсъжданията на сега действащите правила за двигателите в началото на миналата декада, но тогава германците решиха да не участват в разработването.

Следващото поколение агрегати за F1 трябва да работят с напълно устойчиви горива и електричеството да получи по-голям дял от общата мощност на двигателя. Макар от Формула 1 все още да не са дефинирали конкретните изисквания, курсът е ясен.

Архитектурата на мотора ще бъде същата като сега - 1,6-литров V6 турбо хибрид. Самата хибридна система ще бъде опростена за 2026 г., като бъде премахнат комплексът MGU-H, възстановяващ и преразпределящ енергията от турбокомпресора. Планира се хибридът да произвежда 50% от общата мощност на двигателя.

"Ауди" и "Порше" влизат във Формула 1

Източник: в. "Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.