Сигнализирай!

Защо шведите масово взимат шофьорски книжки в Румъния?

Gospodari.com
Gospodari.com
09.05.2022 г.
49
0

Защо шведите масово взимат шофьорски книжки в Румъния?

Недостигът на олио вече е световен проблем. Ето какво следва

Защо шведите масово взимат шофьорски книжки в Румъния?
Driving car on the road. Hands on steering wheel inside of a car

Хората, които не искат или не могат да получат шофьорска книжка в Швеция, отиват на организирани пътувания до Румъния. Целта е да получат такава, която след това могат да заменят в родината си.

Ето и какви са причините за това - високите разходи за автошкола, липсата на свободно време и по-сериозните изисквания за шофьорска книжка в Швеция.

Друга вратичка, използвана от шведите, е да сменят шофьорските книжки от неевропейски страни в румънски. След това отново могат да ги сменят с шведски.

Шведската полиция не одобрява подобни практики

"Може да е проблематично, когато шофирате превозно средство в Швеция, сякаш шофирате в страната, където сте получили шофьорската си книжка."

Това казва Андерс Шеф, ръководител на пътната полиция в Западна Швеция.

Румъния е печално известна като страната с най-много смъртни случаи (на милион жители) в резултат на пътни произшествия в ЕС. Това е официалната статистика. Фактът се дължи на комбинация от лоша пътна инфраструктура и хлабави политики за издаване на шофьорски книжки.

Освен това през последните години в Румъния бяха разкрити няколко престъпни мрежи, които улесняват получаването на шофьорски книжки чрез подкупи. Тези мрежи включваха полицаи, които отговаряха за изпитите на бъдещи шофьори. В такъв случай, разкрит през 2020 г., подкупите варират между 300 и 1500 евро за практическия шофьорски изпит и 3000-6000 евро за теоретичния изпит.

Защо шведите масово взимат шофьорски книжки в Румъния?

Източник: Money

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.