Сигнализирай!

Камили се състезават в конкурс за красота в Катар

Gospodari.com
Gospodari.com
30.11.2022 г.
49
0

Камили се състезават в конкурс за красота в Катар. Световната купа не е единственото състезание, което се провежда там. Съвместно с него за съвсем различна титла се борят великолепните арабски камили. За това съобщава Ройтерс.

„Идеята е подобна на Световното първенство по футбол, направихме Световно първенство по красота на камили. Имаме участници от Съвета за сътрудничество в Персийския залив, имаме големи имена. Днес е петият ден от турнира.“ Това заяви Хамад Джабер ал-Атба, президент на катарския клуб Камел Мзайен.

Катар 2022: Какво да очакваме? (видео)

Участниците идват от различни страни от Персийския залив и се състезават в различни категории според тяхната възраст и порода.

Хамад Джабер ал-Атба допълни: „Характеристиките за измерване на красотата на камилата се различават от една група в друга. Например черните камили се оценяват според размера на тялото и главата, както и местоположението на ушите. За камилата от типа Maghateer се следи за пропорционалност, като ушите трябва да са спуснати надолу. Нещо друго, което се гледа е начина, по който е извита устата."

NDTV, YouTube/стоп кадър

Правилата са изключително строги и за да се избегнат измами, специален екип от ветеринари преглеждат камилите за "козметични интервенции". Някои от собствениците прибягват до филъри, ботокс и силикон, за да увеличат шанса си за победа.

14 интересни факта за Мондиала в Катар (видео)

Победителят в конкурса ще получи парична награда в размер на 5500 долара, както и световен престиж.

Видео: НОВА

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.