Сигнализирай!

Природозащитник: Случаите като този с Мечо са ежедневие (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
30.11.2022 г.
26
0

Природозащитник: Случаите като този с Мечо са ежедневие. Това коментира Явор Гечев пред NOVA и обясни, че в огромния процент те дори не се разследват.

По думите на Гечев агресията над Мечо придоби широк обществен отзвук, защото е станала по улиците на София, извършителят е разкрит и медиите са реагирали адекватно. Според Гечев повечето заловени извършители се разминават с парична глоба до 1000 лева.

БулФото

„Една условна присъда също е достатъчно сериозно наказание, особено за хора, които за първи път нарушават закона”, каза Гечев. Относно обвиняемия за агресията над Мечо, природозащитникът смята, че Захари Шулев има нужда от професионална помощ.

Мъжът, измъчвал Мечо, остава под постоянен арест (снимки)

„Един човек, способен по този начин да нарани живо същество, много лесно утре би могъл да нарани и човек, със същите последици. Ако хора като него редовно бъдат преследвани и се дава гласност на такива случаи, тогава вероятно ще се намали процентът на такива постъпки”, смята Явор Гечев.

Постоянен арест
БулФото

Вчера Софийски градски съд постанови обвиняемият Захари Шулев да остане в ареста. Решението на въззивната инстанция потвърди предишното на Районния съд. За престъплението си Шулев може да получи наказание „лишаване от свобода“  от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева. Той е в ареста с прокурорско разпореждане до 72 часа. Очаква се прокуратурата да поиска и постоянен арест за него.

Излизането му от съдебната зала бе съпроводено от демонстрация на природозащитници. Събралите се опънаха транспаранти и скандираха "Захари в затвора".

Протестиращи искат най-строгото наказание за насилника на Мечо (видео)

„Съжалявам за постъпката си. Нищо повече не мога да кажа”, бяха думите на обвиняемия пред съда.

Защитата на Шулев изтъкна, че няма опасност той да се укрие.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.