Сигнализирай!

Обвиниха Алек Болдуин в убийство

Gospodari.com
Gospodari.com
19.01.2023 г.
32
0

Обвиниха Алек Болдуин в убийство, пише в. Дневник.

Актьорът и още няколко души са обвинени за стрелбата по време на снимките на уестърна "Ръжда", при която бе убита операторката Халина Хътчинс.

Окръжният прокурор на щата Ню Мексико Мери Кармак-Алтуис повдигна обвинения в непредумишлено убийство срещу Болдуин и оръжейника на филма. Разследването на инцидента на снимачната площадка край град Санта Фе продължи повече от година.

Халина Хътчинс загина, след като револвер, с който Болдуин репетираше по време на снимките в Ню Мексико, изстреля боен куршум, уцелил нея и режисьора на филма Джоел Соуза, който оцеля.

Алек Болдуин съди снимачния екип на филма Rust за смъртта на Халина Хътчинс

Прокурорът посочва в изявление, че помощник-режисьорът Дейвид Холс е подписал споразумение за признаване на вината по обвинението за небрежност при използване на смъртоносно оръжие.

„След задълбочен преглед на доказателствата и законите на щата Ню Мексико, реших, че има достатъчно доказателства за повдигане на наказателни обвинения срещу Алек Болдуин и други членове на филмовия екип на "Ръжда“, казва Кармак-Алтуис. И допълва: „В моя мандат никой няма да е над закона и всеки заслужава справедливост“.

Според закона на щата Ню Мексико непредумишленото убийство е т.нар. престъпление от четвърта степен. Наказва се с до 18 месеца затвор и глоба от 5000 долара.

Дъщерята на Алек Болдуин със затрогваща изповед в социалните мрежи

Алек Болдуин отхвърля отговорността за смъртта на Хътчинс. Той казва, че не е трябвало да се допускат бойни патрони на снимачната площадка на нискобюджетния филм. Болдуин заяви, че му е казано, че пистолетът е "студен" - индустриален термин, означаващ, че е безопасен за използване.

В телевизионно интервю от 2021 година актьорът обяснява пред ABC News, че не е натиснал спусъка на репликата на револвера. Оръжието е произвело изстрела, докато репетирал пред камерата, зад която стояла Хътчинс. Според тест на ФБР обаче пистолетът не би стрелял без натиснат спусък.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.