Сигнализирай!

Да посетиш Седемте чудеса на света за седем дни (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.05.2023 г.
16
0

Да посетиш Седемте чудеса на света за седем дни. Британски „супергерой“ постави световен рекорд и вписа името си в Книгата за рекордите на Гинес. Джейми Макдоналд посетил Седемте чудеса на света за по-малко от седем дни и то само с обществен транспорт, съобщи Mirror.

Снимка: стопкадър/видео NOVA

Джейми, известен с прякора си „Приключенецът”, е успял да види Великата китайска стена в Северен Китай, град Петра в Йордания, Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, Бразилия, Мачу Пикчу в Куско, Перу, Чичен Ица в Мексико, Колизеума в Рим, Италия, както и Тадж Махал в Индия.

По време на пътешествието си младият мъж е прекосил четири континента.

Кацнал е в девет държави, сменил е 13 полета и се е возил в 16 таксита, 9 автобуса, 4 влака и шейна, за да успее да измине 22 856 мили за 6 дни 16 часа и 14 минути. 

Пътешественикът тръгва от Великата китайска стена. Часовникът започва да тиктака в момента, в който той напуска обекта. Минава през Тадж Махал в Индия.

Снимка: стопкадър/видео NOVA

Нигерийка постави нов рекорд за най-дълго готвене (видео)

Пътува с автобус до древния град Петра в Йордания, лети до Рим, за да види легендарния Колизеум, представяйки си древни гладиаторски битки, преди бърза спирка за пица - единствената храна извън самолета, която консумира по време на пътуването. Продължава към Бразилия, Перу и завършва пътуването си в Чичен Ица, археологически обект в Мексико, който е бил свещено място за церемонии в културата на маите.

Пътешествието на Джейми е било с кауза – да събере средства да фондацията си в помощ на малките супергерои. Като дете той е бил диагностициран с рядко заболяване на гръбначния стълб. Лекарите са предупредили родителите му, че може да загуби способността си да ходи. С помощта на много медици и подкрепата на семейството здравето му се подобрява, когато е бил деветгодишен.

Видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.