Сигнализирай!

И в други болници има луксозни апартаменти, твърди адвокат (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.06.2023 г.
25
0

И в други болници има луксозни апартаменти, твърди адвокат Мария Петрова в ефира на NOVA.

„Най-възмутителното е кратката ни памет. Преди няколко години излезе доклад, който показа, че в помещенията на бившата правителствена болница е имало видеонаблюдение и звукозаписи. Да ви припомня скандала с трансплантациите. Нищо не се случи там. Винаги е имало протести при смяната на ръководството на тази болница”, коментира д-р Мария Петрова, адвокат, специалист по медицинско право.

Тя обясни, че информацията за здравословното състояние на човек е чувствителна и тази информация е регламентирана. „Не може да има без съгласието на хората камери в болнични стаи и операционни”, заяви д-р Петрова.

Тя припомни скандала с трансплантациите. „Спомняте си, че излезе информация, която не беше опровергана, че висш държавен служител е прескочил реда за трансплантиране, че в тази болница са трансплантирани хора против закона, по начин, много наподобяващ търговията на органи. Между 50 и 100 фиктивни хоспитализации, с които беше точена Здравната каса. Какво се случи с всички тези случаи?”, попита адвокат Петрова.

„В дните, в които Здравната каса е оглавявана от човек, за който преди 10 години стана ясно, че е в конфликт на интереси и е сключвал договори със свои близки, не можем да очакваме тези хора да упражняват контрол. Това е публично, плати си глобите, възстанови едни суми”, каза д-р Петрова.

„Това не е единствената болница, в която има такива луксове. Чувала съм и за други. Ако разпитате, ще откриете подобни луксове”, заяви адвокат Петровa.

Институциите погнаха болница “Лозенец” заради тайния апартамент (видео)

„В „Пирогов” със сигурност нямаше такова нещо, поне аз докато работех”, каза д-р Спас Спасков, бивш директор на „Пирогов”.

Според него е недопустимо подобно нещо в една болница. Разбира се има място където лекарите да отпуснат.

„Документите ги има. Търсенето на документи трябва да се прави от този, който знае къде. Най-вероятно тези, които дотук са ги търсили, не знаят. Най-вероятно такива документи имат и дубъл”, коментира д-р Спасков.

„Скандалът излиза във време, в което има апетити за овладяване на Медицинския факултет на СУ. Тези скандали стават публични, защото нечий интереси са засегнати”, коментира адвокат Петрова.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.