Сигнализирай!

Задържаха млад мъж, хакнал профила на бивш заместник-министър

Gospodari.com
Gospodari.com
08.01.2024 г.
7
0

Задържаха млад мъж, хакнал профила на бивш заместник-министър, предаде NOVA. Става дума за случая от миналата седмица, в който беше замесен настоящия директор на социалната служба в Община Велико Търново - Росица Димитрова.

Повдигнато е обеинение на 25-годишен мъж за опит за измама през Facebook профила Димитрова. Първоначално по случая бяха задържани двама души.

Замесиха здравния директор на Община Велико Търново във финансови измами

В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че обвиняемият е заблудил две жени да преведат пари за оказване на съдействие на своя позната. По този начин им е причинил имотна вреда в размер на около 1000 лв. С постановление на прокуратурата обвинеяемият е задържан за срок до 72 часа.  

Припомняме, че въпросният мъж е хакнал профила на Росица Димитрова, като е писал от нейно име с цел превеждане на пари към сайтове за залагания. Хакерът е успял да измами хора, които са превели немалки суми пари към чужди сметки.

Коментарът на "Господарите"

Скъпи приятели, бъдете изключително внимателни към всякакъв вид информация в социалните мрежи! Подхождайте със съмнение към различни линкове, кодове и файлове, които ви изпращат, дори и да са ваши близки или познати. Интернет измамите се увеличават все повече с всеки изминал ден. Не знаете със сигурност кой стои на отсрещния екран! Не ставайте жертва на измамниците, които ви обещават бързо и лесно забогатяване. И пазете личните си данни!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.