Сигнализирай!

Пристрастена към вейп споделя какво се случило с тялото ѝ, когато го отказала

Gospodari.com
Gospodari.com
31.01.2024 г.
36
0

Пристрастена към вейп споделя какво се случило с тялото ѝ, когато го отказала. Самоличността на момичето остава неизвестна, пише LADBible. Ето каква е историята на зависимата от първо лице:

Ден първи

Няколко часа след като спрях да пуша вейп, започнах се задъхвам и да жадувам за него. Мозъкът ми беше замъглен и това беше всичко, за което можех да мисля. Никотиновият ми глад беше толкова силен, че бях на косъм да се откажа. Питах се дали наистина си заслужава.

Вечерта отидох в къщата на приятели за вечер на игри. Мозъкът ми буквално беше блокирал. Не можех да усвоя нито да възпроизведа някаква информация. Изолирах се и бяха ужасена от това колко трудно се справях съв зависимостта.

Ден втори

Първата ми нощ без никотин беше меко казано ужасна. Докато се опитвах да заспя, се чувствах много разтревожена. През нощта непрекъснато се събуждах и се мятах насам-натам.

Наистина не можех да повярвам, че тялото ми реагира така. Не вярвах, че съм толкова пристрастена, след като вейпът „не е същото“ като пушенето. Но кого залъгвах?

През деня започнах да получавам леко главоболие.

Парламентът официално забрани вейповете

Ден трети

72 часа без никотин и физическите симптоми на абстиненция достигнаха своя връх. Имах усещане, че не съм в тялото си през целия ден. Изпатявах се повече от обикновено и имах леко главоболие. Чувствах се изключително жадна през целия ден.

Въпреки това, вече усещах, че сънят е много по-дълбок.

Четвърти и пети ден

Вече се спрявях с физически симптоми на абстиненция, но ме връхлетяха психологическите ефекти от отказването на вейпа.

Изпитвах постоянна тревога. Мислите ми сякаш се движеха със 100 мили в час. Бях изключително раздразнителна и усещах, че губя контрол над себе си и тялото си.

Шести и седми ден

Шестият и седмият ден бяха най-трудни за мен. Имах нулева концентрация, което превръщаше много ежедневни неща в огромно предизвикателство. Дори не можех да се концентрирам върху TikTok. Ето колко зле беше.

Вижте какви вредни странични ефекти могат да предизвикат вейповете

Бях много гневна и с отрицателна нагласа. Можех да спечеля от лотарията и все пак да намеря причина да се разочаровам.

След две-три седмици

Научно е доказано, че вече тялото ми трябва да се е изчистило от никотина и вече не се чувствах физически зависима от него. Още се борех с умственото желание обаче. Открих, че социалните сбирки са най-трудни, особено в заведенията, където други хора пушат.

Започнах да забелязвам, че ми се увеличава апетитът, който явно е бил потискан от никотина. Здравето на кожата и устната ми кухина се бяха подобрили значително. Имунната ми система се почувства по-силна и вече нямах онази странна и продължителна кашлица.

Положителните страни надвишаваха отрицателните странични ефекти.

След два месеца

Вече наистина усещам положителните резултати от отказването на вейпа. Здравето и настроението ми продължават да се подобряват. А също така и финансовото ми състояние.

Според медицински специалисти капацитетът на белите ми дробове вече също ще се е подобрил.

Все още жадувам за вейп, особено в социални ситуации и след като приключа с храненето, но вече не усещам никотиновия глад. По-скоро е само гласче в глават ми, което казва "Една дръпка няма да ти навреди". Аз обаче го игнорира,

Толкова се радвам, че отказах вейпа. Наистина е хубаво да не треперя до следващото пушене и това да превзема мислите ми. А и спестявам много пари, които мога да похарча за нещо смислено.

Повярвайте, бях изненадана от това колко лесно се бях пристрастила. Сега единственото, което искам, е никога да не хващам отново вейп.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.