Сигнализирай!

От ГЕРБ гласят Росен Желязков за министър-председател (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
30.06.2024 г.
10
0

"Росен Желязков ще бъде кандидатът за премиер на ГЕРБ. Аз съм оптимист, че с първия мандат ще се състави правителство и ще се създаде сравнително бързо". Това прогнозира пред БНТ бившият финансов министър Симеон Дянков.

Има много разговори за първи мандат, за трети мандат и т.н. Но стратегията на ГЕРБ и като цяло на политическата класа е ясна - представя се правителство с няколко силни фигури на ГЕРБ. Mоже Росен Желязков като премиер, и някои фигури, които в последните правителства са успявали да правят добри политики - министър Гвоздейков на транспорта, Цоков на образованието, Запрянов на отбрана. Мисля, че са хора, които са се доказали и би следвало да продължат да работят.”, каза още Дянков.

Източник: БТА

За него все още не е известно “дали това правителство ще бъде правителство с амбиция или това ще бъде правителство, което ще се създаде, но няма да има големи амбиции за политики”.

Името на Желязков беше потвърдено и от депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на "Гергьовден"

Той уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов.

Според Дилов формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение за излизане от парламентарната кризата:

"Това е едно интелигентно решение, а българският политически елит е доказал, че не се справя с интелигентните решения. … Би трябвало да се получи някакво управление. Ако не се получи - ще отидем на избори, докато се получи комбинация, която може да управлява. Това е волята на българите, които са толкова разединени, колкото и политическият им елит".

По думите на депутата ГЕРБ имат всички основания да направят правителство на малцинството:

"Той е и най-почтеният. Всичко останало е задкулисни договорки, някакви неясни формули. Докато тук всичко е ясно - предлага се възможност, когато тази възможност бъде отхвърлена, се търсят други възможности. … Т.нар. сглобка също беше интелигентно решение, но не издържа, не сме дораснали, явно".

На въпрос дали той няма да бъде кандидат на ГЕРБ-СДС за министър на културата или на туризма, Любен Дилов отговори, че "по-добър от Найден Тодоров не можем да намерим" и "какво му е на Евтим Милошев - прекрасен министър". Като уточни, че и двамата не са номинирани за служебни министри от ГЕРБ.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.