Сигнализирай!

Транссексуалната щангистка Лоръл Хъбард проговори след отпадането си от Токио

Gospodari.com
Gospodari.com
03.08.2021 г.
14
0

Транссексуалната щангистка Лоръл Хъбард е щастлива, че ще се завърне към обикновения си живот, след като изпълни мечтата си да участва на олимпийски игри, въпреки че изпадна на последно място при 87-килограмовите жени, пише DailyMail.

43-годишният атлет, който премина терапия през 2012 година и стана жена, предизвика сензация в понеделник, след като не успя да регистрира нито един успешен опит.

Трансджендър атлетът Лоръл Хъбард е вън от надпреварата при жените в Токио (снимки)

Сега тя очаква с нетърпение цял живот на „грациозна неизвестност“, казвайки пред местните медии, че никога не се е интересувала от публично представяне или каквато и да е форма на известност.

"Очаквам с нетърпение да се върна към кариерата си като запитващ в куиз игри", сподели Хъбард пред събрали се репортери.

Но въпреки желанието й да изчезне, Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че ще направи промяна в правилата за бъдещи транссексуални квалификации след появата на прецедента по време на игрите в Токио.

Щангистка в супертежка категория е първият транссексуален спортист на Олимпийските игри (снимки)

Включването ѝ стана възможно, след като МОК въведе изменения в квалификационните си насоки през 2015 година, позволявайки на спортисти да се състезават в дисциплини според нивата на тестостерон в организма им. Нейните изследвания показаха нива от 10 наномола на литър праг.

Снощи, когато приключи участието си, Хъбард отказа да отговаря на въпроси на журналистите, като ги отклони с думите:

"Спортът е нещо, което всеки човек по света може да извършва. Той е приобщаващ, достъпен и мисл, че това е просто страхотно."

Източник: DailyMail

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.