Сигнализирай!

Татяна Дончева: Има проблем с всеки от кандидатите на ИТН за министри (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.08.2021 г.
8
0

"Има проблеми с всеки от кандидатите за министри на "Има такъв народ". Това коментира тази сутрин пред БНТ Татяна Дончева, депутат от парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме" и лидер на "Движение 21".

Тя изрази позиция, че с третия мандат трябва да се направи правителство, което "да изкара поне до следващата пролет". Според Дончева избори октомври месец са неразумни - "не че няма да ги приемем, ако се налага". За нея правителство с третия мандат може да бъде сформирано със споразумение, подписано от всички партии без ГЕРБ и ДПС. "Който отговаря за Слави Трифонов, трябва да му осигури подписа за това споразумение", смята Дончева.

Тошко Йорданов: Вчера “Изправи се, ние идваме” се изявиха като предатели

"Начинът, по който Тошко Йорданов говори - с квалификация, означава само липса на аргументи и липса на нерви", заяви тя. Тя за пореден път отправи критики и към предложения документ за политиките на правителството. Според депутата това, което от "Има такъв народ" твърдят, че е програма и е изпратено на останалите партии за одобрение, е "несериозно съчинение, пълно с глупости". Дончева изрази недоумение, че партия с 65 депутати тръгва да налага диктат на останалите политически сили.

Извънреден брифинг на “Демократична България”: Няма да подкрепим кабинета на ИТН, с него ДПС влиза през задния вход (видео)

"Съставянето на правителство в един фрагментиран парламент задължително изисква разбирателство, съгласие и споразумение. Представата на сценаристите на "Шоуто на Слави", че тяхната дума е повече от думата на всеки друг човек, е смешна и претенциозна. Нещо повече - тяхната дума има все по-малко значение", подчерта тя.

Източник и видео: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.