Сигнализирай!

Расистки скандал на "Българска армия", футболист твърди, че е наречен "маймуна"

Gospodari.com
Gospodari.com
23.08.2021 г.
4
0

Полузащитникът на ЦСКА-София Амос Юга твърди, че е бил наречен "маймуна" от футболиста на "Пирин" Станислав Манолев по време на срещата между двата тима на "Българска армия", пише bTV.

"След червения картон, който той получи, започна да обижда Тибо Вион. Казах му, че всичко е свършило и да продължаваме. Той беше изневерен и ми каза "маймуна". Попитах го какво каза и той повтори няколко пъти "маймуна". Каза го ясно. Мисля, че всички длъжностни лица го чуха. Техният треньор каза, че не го е чул. Не е моя работа да казвам дали трябва да го накажат. Манолев е известен футболист, играл е в чужбина, но е недопустимо да ни обижда на расова основа. Аз съм на принципа, че има Господ и той гледа", каза Юга след мача, спечелен от "армейците" с 1:0.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е разочарован от поведението на Манолев.

"Разправията с Манолев?! Крайно съм разочарован от него, защото отиваме в крайни неща, които нямат място на терена. Това е расизъм. Няма маймуни на терена. Споменавам го, защото чух и видях какво става на терена. Нужно ли е това да става? Спортсменството е на първо място."

"Трябва да има агресивност на терена, но в крайна сметка решенията ги взима съдията. Всеки иска да побеждава. Но не мога да кажа, че ми става приятно, когато чух Манолев да обижда наш състезател. Това е липса на култура и възпитание”, коментира Младенов.

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.