Сигнализирай!

Нова огромна опашка пред супермаркет и отново в Перник (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.08.2021 г.
5
0

От новооткрития супермаркет от българската верига "Фантастико" в Перник отговориха на предизвикателството с нощното пазаруване в "Кауфланд" с промоции и също огромна опашка, виждаме от публикация в FB групата "Снимай Перник нека всички видят" с автор Стефи Тасева.

От публикацията е видно, че част от клиентите са си сложили маски, докато чакат да влязат в магазина. При не вички обаче тя покрива едновременно носа и устата, както изискват разпоредбите. Други желаещи да си купят продукти бяха с колички, за да има поне малка социална дистанция.

Вчера ви показахме как хиляди перничани щурмуваха през нощта на 24 срещу 25 август магазините от веригата “Кауфланд” в миньорския град заради обявени промоции “по всеки джоб”. Кадри можете да си припомните във видеото горе.

Хиляди перничани щурмуваха през нощта хипермаркет заради обявени промоции (видео и снимки)

Мнозина потребители в социалните мрежи бяха възмутени от това струпване на хора пред прага на четвърта вълна от коронавируса и при неспазване на противоепидемичните мерки.

Ден по-рано стана ясно, че Магазините на “Кауфланд” в Перник ще предоставят възможност на жителите на миньорския град за нощно пазаруване с намаления до 70%. Както се и очакваше днес 26 август в миньорския град отвори врати голям супермаркет от конкурентната българска верига “Фантастико”, което обвърза пазарната истерия в "Кауфланд".

Опашките пред хипермаркети в последните дни разделиха перничани на две групи – едните са възмутени от липсата на отговорност в навечерието на четвъртата COVID вълна, а другите – оправдават поведението на съгражданите си с ниските заплати в околността (952 лв. по данни на НСИ от 2019 г.) и желанието да се купят по-евтини стоки.

По официални данни Перник се намира в „жълтата зона“ с 207 новозаразени на 100 хил. души население (на база 14-дневна заболеваемост). За изминалото денонощие положителните случаи са 22.

Източник: FB/"Снимай Перник нека всички видят"

Видео: FB/Veselin Iliev

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.