Сигнализирай!

Водолазна група ще направи оглед на заседналия кораб край Камен бряг (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.09.2021 г.
17
0

Водолазна група ще направи оглед на заседналия кораб край Камен бряг, предава bTV.

Големият товарен кораб, плаващ под панамски флаг, заседна вчера в скалите край Камен бряг. Той е натоварен с торове и препарати в Украйна и е трябвало да стигне до пристанище Варна.

Голям кораб се вряза в брега до Каварна (снимка)

От Морската администрация съобщиха, че целият екипаж се състои от 9 души, всички турски граждани. Причината за сблъсъка според тях е неадекватното поведение на моряците, които са били на вахта.

"Дежурният офицер и рулевият не са гледали там, където трябва, ако са гледали. Не е препоръчително да се предприемат действия по изваждане, тъй като може да се отворят по-големи пробойни", каза Румен Николов, н-к на Главна дирекция „Аварийно спасителна дейност" към ИА „Морска администрация".

При инцидента няма пострадали, няма и разлив в морето. Хората обаче се опасяват, че това може да се случи впоследствие, защото се очаква влошаване на времето.

Според Пенко Георгиев, директор на Историческия музей в Каварна, това би довело до екологична катастрофа, независимо дали е в границите на резервата. Ситуацията е изключително опасна за цялата акватория, тъй като подводните течения могат да занесат този разлив до Болата, до Калиакра, обясни Георгиев.

Водолазна група ще направи оглед на заседналия кораб край Камен бряг

Тази сутрин времето в района е хладно и силно ветровито, очаква се по-късно да бъдат обявени подробности за предстоящите действия на водолазните екипи и дали и как ще бъде възможно изтеглянето на кораба.

Всички разходи по изтеглянето на плавателния съд ще са за сметка на корабособствениците.

От Районна прокуратура-Добрич обявиха, че започват проверка на причините за инцидента.

Водолазна група ще направи оглед на заседналия кораб край Камен бряг

Видео: bTV

Снимки: Районна прокуратура Добрич

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.