Сигнализирай!

Руски IT предприемач загина при падане от балкон

Gospodari.com
Gospodari.com
10.12.2022 г.
9
0

Руски IT предприемач загина при падане от балкон. 41-годишният Григорий Коченов е починал в град Нижни Новгород, предадоха местни медии и Telegram.

Тялото на Коченов е открито от съседи в близост до къщата на улица "Володарски" на 7 декември. Новината за смъртта му обаче се публикува два дни по-късно. По данни на канала NiMash трагичният инцидент съвпада с пристигане на полицията за обиск в дома му. Смята се, че Коченов е отказал да ги допусне, влязъл е в къщата и е паднал от балкона. От IT компанията Agima потвърдиха за смъртта на колегата си. Категорично отричат появилите се в руски медии публикации, че творческият директор е бил разследван за "педофилия".

Официалните разследващи власти в Нижни Новгород отказват информация за медиите по случая. Полицията също отказва коментар.

Коченов е водил курсове по графичен дизайн, разработвал е майсторски класове по илюстрация, адаптивен уеб дизайн и управление на творчески екип. Като дизайнер си е сътрудничил с Cambridge University Press Hart Publishing във Великобритания.

Директорът на “Лукойл” падна от шестия етаж на болница и загина на място

Отзвукът

Основателят на Agima Александър Богданов нарече "пълни глупости" твърденията за обвинения срещу мъртвия му колега в притежание на детска порнография. "Взеха те от нас, но ние знаем истината", написа в Twitter и пиарът на компанията Кристина Ляпцева.

Agima е компания, която се занимава с мобилна и уеб разработка, анализ на продукти и дизайн. Компанията нарича себе си "най-големият интегратор на цифрови решения". Според информацията на уебсайта ѝ з аема челни места в рейтингите на IT индустрията и си сътрудничи с най-големите руски и международни компании, сред които AliExpress, Leroy Merlin, Magnit, Perekrestok, Gazfond, VTB Capital.

Поредна смърт на бивш газов мениджър в Русия

Григорий Коченов е баща на три деца, които, според медии в Русия, живеят с бившата му съпруга.

Кадри: YouTube/ЧП Сегодня

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.