Сигнализирай!

Куриоз: Наш съдия може да свири ШЛ, но не и Б група

Gospodari.com
Gospodari.com
15.12.2022 г.
24
0

Нов куриоз след последното заседание на съдийската комисия към ФИФА. Органът определи 33 български имена на арбитри, които имат право да участват в международни срещи. Според БФС това е с четирима повече спрямо миналогодишната бройка.

Куриозът идва, когато стигнем до списъците на видео асистент арбитртите. В него фигурират имената на Ивайло Стоянов и Георги Димитров. Двамата могат да получат наряд за срещите от Шампионска лига например, които започват през февруари.

В същото време те са със спрени права за ръководене на срещи от БФС. Така те нямат право да ръководят мачове от Първа и Втора лига. Забраната им изтича на 31-ви март. Така те ще пропуснат седем кръга от родния елит и второто ниво на българския футбол, същевременно имайки право да заработват във ВАР стаята на Шампионската лига.

Станимир Стоилов посочи кои са “пиявиците” в “Левски”

Иначе казано, Стоянов, по прякор "Сватбата", и Димитров могат да бъдат част от двубоя "ПСЖ - Байерн Мюнхен" на 14-и феруари, но не и от срещата между ФК "Крумовград" и "Миньор" Перник, която ще се проведе в уикенда на същата седмица.

Видео: DIEMA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.