Сигнализирай!

Хаос в НБА - продадоха 2 MВП-та и 7 звезди в края на трансферния прозорец

Gospodari.com
Gospodari.com
10.02.2023 г.
29
0

Хаос в НБА - продадоха 2 MВП-та и 7 звезди в края на трансферния прозорец. Абсолютна лудница се оказаха последните 24 часа от трансферния прозорец в Националната баскетболна асоциация. Общият брой на играчите, сменили клубната си принадлежност само за едно денонощие е 54 - това е над 10% от целия кадрови състав на Лигата.

Image
Кевин Дюрант на церемонията по получаване на наградата МВП, 2014 г. (Снимка: Twitter)

Най-голям шум безспорно се вдигна около Бруклин "Нетс".

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1622375262896766976?s=20&t=5jNUWelsyfZVAB27drYE2w

Доскоршният фаворит за титлата от Източната конференция вече не разполага с нито един от участниците си в тазгодишния Мач на звездите. Първо Кайри Ървинг получи факс, че повече не му се играе в Голямата ябълка. Той помоли ръководството за сделка с негово участие, надявайки се да се събере с Леброн Джеймс в "Лейкърс". Двамата вече имат една титла с Кливланд през 2016 г. Вместо това "Нетс" го пратиха в Далас, където ще си партнира с Лука Дончич. Той вече изигра дебюта си с "Маверикс" и спечели мача срещу ЛА "Клипърс".

Неговият доскорошен партньор в нападението на Бруклин Кевин Дюрант също стегна куфарите.

https://twitter.com/espn/status/1623565075763060736?s=20&t=5jNUWelsyfZVAB27drYE2w

Той вече е част от тима на Финикс "Сънс". Часове след сделката за Кайри, Най-полезният играч в НБА през 2014 г. също е изявил желание да напусне. За да се сдобият с него, "слънцата" пускат в посока Ню Йорк Микейл Бриджес, Кам Джонсън, Джей Краудър, правата за Хуанпи Воле и 7 избора в предстоящите Драфтове. Така Дюрант мигновено превръща Финикс във фаворит за титлата. Само преди две години в сходен състав аризонци играха Финал в Лигата. Сега с голяма четворка от него, Девин Букър, Крис Пол и Диандре Ейтън, шансовете им изглеждат още по-големи.

Още един носител на наградата МВП бе разменен.

https://twitter.com/TheHoopCentral/status/1623491810260848640?s=20&t=5jNUWelsyfZVAB27drYE2w

Експериментът "Ръсел Уестбрук" в ЛА "Лейкърс" приключи. След слабия старт на сезона на "езерняците", те промениха значително облика си само за няколко дни. В сделка с Юта и Минесота, те се отърваха от Най-полезния играч в НБА през 2017 г., за да си върнат бившия си играч Дианджело Ръсел. Уестбрук отива в посока "Джаз", докато Минесота се сдобива с Майк Конли. Освен Ръсел, "Лейкърс" взимат от тази сделка още двама играчи от "вълците" - Малик Бийзли и Джаред Вандербилт. Уестбрук също бе съотборник на Кевин Дюрант - двамата, заедно с Джеймс Хардън, изведоха Оклахома Сити "Тъндър" до Финалите през 2012 г., където загубиха от Леброн Джеймс и Маями "Хийт".

Официално: НБА има своя нов Крал! (видео)

Общият брой на сделките само в последните 3 дни на трансферния прозорец е 15. В тях участват над 2/3 от всички отбори в Лигата. Рекордният брой от 54 играчи, сменили отбор, представлява около 12% от всички баскетболисти в най-силното първенство в света. Всички сделки можете да видите в официалния сайт на НБА.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.