Сигнализирай!

Официално: Джокович е играчът с най-много Шлемове в историята (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.06.2023 г.
23
0

Официално: Джокович е играчът с най-много Шлемове в историята. Новак Джокович е новият цар на Ролан Гарос след като премаза съпротивата на Каспер Рууд. Сърбинът победи с 3-0 сета младия си норвежки съперник. Така той вдигна трофея в Париж за трети път в своята кариера и задмина Рафаел Надал, взимайки 23-ата си титла от Големия шлем.

(AP Photo/Thibault Camus)

Джокович и Рууд се бяха срещали четири пъти преди финала в Париж. Всеки един от тези двубои бе завършвал с победа за Ноле. Освен това сръбската легенда не бе позволявала на своя съперник да спечели нито един сет. Това се потвърди като тенденция и в най-очаквания от мачовете помежду им. Балансът в сетове в полза на Джокович е 11-0.

Първият сет се оказа изключително равностоен. В него и двамата бранеха своето подаване, но все пак позволиха на съперника да вземе по един гейм на чужд сервис. Така победителят от първата част трябваше да се реши чрез тайбрек. В него Джокович бе безкомпромисен и изпусна само точка, за да бъде затворена частта със 7-1.

Тенис звезда с абсурдно оправдание – бил спал прекалено много (видео)

Във втория сет изглежда норвежецът падна психически и увеличи броя на грешките си. Ноле стигна до пробив още в първото подаване на Рууд за сета и задържа аванса си до края, за да вземе два чисти сета аванс при 6:3. В третия сет Рууд отново показа съпротива, но допусна пробив при 5:5 гейма и загуби сета с 5:7.

Това е 23-а корона от Големия шлем за Новак Джокович. Той излиза еднолично начело във вечната класация, като зад него е Рафаел Надал. Иронично това се случва именно на турнира, на който Матадора бе недостижим през цялата си кариера. Надал е печелил Ролан Гарос рекордните 14 пъти и бе действащ носител на трофея. Той продължава да лекува травма, получена на Аустрелиън Оупън и пропусна турнира в Париж.

Видео: Eurosport

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.