Сигнализирай!

"Не можем да работим с корумпирани политици": Още една партия напусна ПП-ДБ

Gospodari.com
Gospodari.com
23.04.2024 г.
59
0

"Не можем да работим с корумпирани политици": Още една партия напусна ПП-ДБ. От "Средна европейска класа" обявиха на сайта си, че няма да участват на предстоящите парламентарни избори с "Продължаваме промяната - Демократична България" и напуска коалицията. Като мотив посочиха партньорството на обединението с ГЕРБ И ДПС.

"Ние не можем да останем част от съюз, който допуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото." Това заявиха от политическата формация.

След като Главчев се самоопредели за външен министър, съветникът му подаде оставка

Партията на Константин Бачийски още в края на март обяви, че няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ. Бачийски не гласува и състава на правителството "Денков - Габриел".

"Ние няма да се отказваме от борбата срещу корупцията и завладяната от нея държава, които изтощават ресурсите на нашата страна и спират напредъка ѝ", категорични са от СЕК.

Предстои ръководството на партията да се събере, за да реши дали изобщо да участва на изборите на 9 юни.

Припомняме, че само преди седмица от "Зелено движение" също обявиха, че напускат "Продължаваме промяната - Демократична България". Оттам посочиха сходна причина. Те все пак ще се явят на парламентарните избори под друга форма.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.