Сигнализирай!

Кирил Петков обясни отказа да продължи мандата си: Един министър пролет не прави (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.08.2021 г.
10
0

"Един министър пролет не прави, особено когато говорим за Министерство на икономиката." Така министърът на икономиката Кирил Петков отговори на журналистически въпрос защо отказва да продължи мандата си при положение, че се радва на обществена подкрепа.

Кирил Петков постави две условия, за да остане министър

"Представете си едно министерство на икономиката с всички тези планове, които Ви казах, да трябва да ходи за всяко едно от тях при министъра на финансите, който има друга визия за нешата. Аз не съм министър на маркетинга, а съм тук да првя икономически стратегии", допълни той.

Снимка:БулФото

В брифинг за медиите днес Кирил Петков обобщи работата на ведомството си за спиране на несвойствените му дейности като ремонтите и управленията на язовирите. Той напомни, че са в ход процеси на преструктуране на дейностите, които до момента са били под управлението на министерството на икономиката с цел да се върви директно към икономическо развитие.

„Докато не се смени цялата структура на Министерството на икономиката опасността е, че всичко зависи от самия министър – този тип „шапки“ прикриват неговата отговорност“, подчерта Петков.

„В момента министърът на икономиката няма досег даже до част от нещата, които се случват в „Монтажи“, която е в ДКК, която има свой собствен борд. Такива стъпаловидни структури са били най-добрата предпоставка за изчитане на нашите средства“, отбеляза той.

Петков призна, че би извадил и ВМЗ-Сопот от ДКК и би закрил консолидационната компания, но няма как това да стане в рамките на служебното правителство, а освен това би създало проблем и на Българската банка за развитие, която е отпуснала голям заем.

Правителството спря строежа на правителствения комплекс в “София Тех Парк”

Министър Петков напомни за спирането на строежа на правителствения комплекс в "София Тех Парк", за който стана известно, че са отпуснати милиони без обществена поръчка.

Той отговори на обвиненията на ИТН, че не е действал във Фонда на фонодвете по съшия начин, както и в ДКК. Кирил Петков обърна внимание, че тази структура… всъщност е към Министерството на финансите, което всъщност е предложило цялостната ѝ реконструкция.

Цялото му изявление можете да чуете тук.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.