Сигнализирай!

Мъж, който смени пола си и стана съпруга на жена си, твърди, че е по-щастлив отвсякога (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.08.2021 г.
15
0

36-годишен транссексуален съпруг смени пола си и стана съпруга на жена си и сега твърди, че е "по-щастлива отвсякога", пише DailyMail.

Тео-Лин ван Дайк от Онтарио, Канада, заявил пред съпругата си Габриел ван Дайк, на 35, и двете им дъщери, че е транссексуален през декември 2019. Новината довела Габриел, по думите ѝ, до "3-дневни панически атаки".

По-малката им дъщеря Аделе, на 6, незабавно откликнала с готовност да има още една майка. На 7-годишната Ария обаче ѝ отнело около две седмици да свикне с промяната, след като първоначално се разтревожила, че баща ѝ напуска дома им и ще живее отделно от нея.

"Знам, че това е чувствителна тема, но всъщност не сме говорили твърде много за нея, откакто за първи път им казахме, животът продължава “, казва Теа-Лин. „Сега съм мама, а и Габриел е мама.“

"Аделайде е моят супер-поддръжник още от ден нула. Тя е от тези хора, които, ако срещнат трансфобска проява на улицата, ще застанат с гърдите си отпред, за да ме защитят."

Теа-Лин започнала хормоналната си терапия през април 2020 г., след консултации с лекаря си и разговор с терапевт за емоциите и преживяванията ѝ. Тя също така сподели намерението си сред близките и приятелите си, които се оказали откровено положителни.

„Толкова съм благословена, че в живота ми има хора, които разбират, че тази промяна е свързана с постигането на моето щастие и те от своя страна са щастливи за мен“, обяснява Теа-Лин.

"Преди това бях угнетена и депресирана. Изпитвах безпричинна тъга, а хормоналната терапия ме повдигна и помогна да преодолея страданието си.

Трансджендър ще се състезава за титлата “Мис САЩ” за първи път в историята на конкурса (снимки)

През последната година и четири месеца се смея до сълзи повече, отколкото през всичките 35 години досега. Удивително е най-накрая наистина да се почувстваш себе си", казва още Теа-Лин.

„Знам, че всички сте любопитни да узнаете какви точно операции съм си направила, но за мен това е все едно да отида до един мъж на улицата и да го попитам дали е обрязан, това наистина не е моя работа. Смятам също, че ако не сте хирург или лично заинтересован, няма защо да знаете какви точно операции съм си направила или не съм. Хирургията не прави транссексуалната жена по-реална, тя е вече жена", казва в заключение тя.

Източник: DailyMail

Снимки: Mercury Press

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.