Сигнализирай!

Ивет Горанова спечели първи златен медал за България на Олимпиадата в Токио

Gospodari.com
Gospodari.com
05.08.2021 г.
10
0

Ивет Горанова спечели златен медал по карате кумите в категория до 55 кг от Олимпийските игри, съобщи Булевард България.

Тя стана първата българка с олимпийска титла в Токио при това в първото състезание в дисциплината след включването й в списъка на олимпийските спортове. 

По-рано през деня Горанова успя да победи и трите си противнички в в груповата фаза - представителките на Тайван и Турция Цуюн Уен и Серак Озчелик. Последният й двубой от Група А срещу Сара Бахманяр от Иран завърши с трети пореден успех, което гарантира мястото на българската състезателка на полуфинала. Така Ивет Горанова си гарантира олимпийски медал от турнира по карате. 

Ивет Горанова победи и в полуфинала и ще се бие за олимпийско злато в Токио

В ранния следобед българската представителка се справи и с полуфиналистката Бетина Планк от Австрия. Съперничката на Горанова е европейска шампионка и двукратна медалистка от световно първенство

На финала Ивет Горанова успя да надвие Анжелика Терлюга от Украйна с 5:1 и завоюва първото място. 

Това е първият златен медал на български спортист от летни Олимпийски игри от 13 години насам. За последен път Румяна Нейкова стана шампионка в Пекин 2008 в гребането в дисциплина скиф. 

Източник: Булевард България

Снимки: Gong.bg

Заглавна снимка: Lap.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.