Сигнализирай!

Мая Манолова: Слави Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София срещу нещо в замяна

Gospodari.com
Gospodari.com
11.08.2021 г.
6
0

„Мога и аз да разказвам за разговори и, ако исках да сляза на вашето ниво, щях да кажа тук, от тази трибуна, по какъв начин г-н Слави Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София и срещу какво“.

Това каза лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме“ Мая Манолова от парламентарната трибуна в сряда. Коментарът ѝ дойде след остра размяна на реплики между Тошко Йорданов и Христо Иванов, в която председателят на ПГ на „Има такъв народ“ намеси името ѝ.

Тошко Йорданов: Всеки, който твърди, че имаме връзка с ДПС трябва да отиде на психиатър

Според Йорданов – по време на преговорите за правителство лидерът на „Демократична България“ казал пред ИТН, че самият той трябва да одобри който и да е кандидат за министър-председател, членовете на Министерски съвет и „всяко едно бъдещо назначение по контролни органи“.

„Г-жа Мая Манолова заяви пред мен и Виктория Василева: „Дайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнявайте“. Бих отишъл на детектор на лъжата, за да докажа какво казаха тези двама лицемери в този парламент“, заяви Тошко Йорданов, който по-рано нарече Манолова и Иванов „предатели“ заради свалената подкрепа към проектокабинета.

Лидерът на „Изправи се“ отговори на председателя на парламентарната група на ИТН с думите: „Ето затова настоявах преговорите да се водят публично, пред медиите, не по кюшетата и в кабинетите в парламента, какъвто е подходът на „Има такъв народ“.

„Мога и аз да разказвам за разговори и, ако исках да сляза на вашето ниво, щях да кажа тук, от тази трибуна, по какъв начин г-н Слави Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София и срещу какво. Можех да го направя, но не го правя. Въпреки това аз излязох на изборите в София срещу ГЕРБ, срещу модела на „орлетата“, заяви Манолова.

Тя говори за кметските избори в София през есента на 2019, на които се яви като независим кандидат, подкрепен от БСП. Тогава се изправи срещу Йорданка Фандъкова от ГЕРБ и не успя да спечели.

По време на кампанията тя използваше фразата „модела на орлетата“, с която описваше хората на Бойко Борисов, управляващи столицата. В интервю за bTV през октомври 2019 бившият омбудсман каза, че Йорданка Фандъкова е „един почтен човек, но остави други да взимат решенията в Столична община“. „Задкулисието е именно там. Таен кръг управлява парите на столичани и една от причините да се кандидатирам е да реша този проблем. Това са приближени бизнесмени, които редят обществените поръчки, знае се предварително кой ще ги спечели. Това са, образно казано, „орлетата“ на г-н Борисов“.

Местните избори през 2019 г. бяха моментът, в който ГЕРБ-София се освободи от двама от най-дългогодишните си общински съветници - Орлин Иванов и Орлин Алексиев. Иванов беше ръководител на Комисията по местно смаоуправление и нормативна уредба в СОС, а Алексиев - на Комисията по финанси и бюджет. 

Христо Иванов също се намеси в казуса в пленарната зала в сряда и обвини Тошко Йорданов в лъжа. Лидерът на ДБ каза, че коалицията не е искала дялове и порции, а само да знае за кои министри трябва да гласува. "Няма как да гласуваме за котки в чувал и хора без биографии", заяви той.

Извънреден брифинг на “Демократична България”: Няма да подкрепим кабинета на ИТН, с него ДПС влиза през задния вход (видео)

„Демократична България“ и ИБГНИ отказаха подкрепа за ИТН заради персоналния състав на проектокабинета, а Слави Трифонов оттегли състава на правителството и пожела нови избори.

Източник: Булевард България

Снимки: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.