Сигнализирай!

Депутатите на ИТН напуснаха пленарна зала и спънаха оттеглянето на кандидатурата на Николов за премиер (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.08.2021 г.
30
0

Депутатите на ИТН напуснаха пленарна зала и спънаха оттеглянето на кандидатурата на Николов за премиер, съобщава Дневник.

Недостатъчният брой депутати, след като представителите на "Има такъв народ" напуснаха пленарната зала, попречи на първото гласуване, с което да бъде оттегляна кандидатурата на Пламен Николов от "Има такъв народ" за премиер. В залата имаше 105 депутати, като всички подкрепиха решението. Водещият заседанието Кристиян Вигенин предложи 15 минутна почивка, за да се обсъди ситуацията на председателски съвет.

В пореден пост Слави Трифонов обясни защо е оттеглил проектокабинета на ИТН

Политическото напрежение: Липсата на кворум спъна оттеглянето на кандидатурата на Николов за премиер
По-рано депутатите от "Има такъв народ" напуснаха пленарната зала

Парламентарната група на ИТН няма да присъства на гласуването на решението за оттегляне на Пламен Николов като кандидат за премиер. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група Ивайло Вълчев от трибуната на Народното събрание. Според него групата няма желание да присъства на "този фарс". Веднага след това всички депутати от "Има такъв народ" напуснаха пленарната зала, като се очаква да се върнат след края на дебатите и гласуването.

Депутатите на ИТН напуснаха пленарна зала и спънаха оттеглянето на кандидатурата на Николов за премиер
Христо Иванов призова "Има такъв народ" да излязат от своя политически пубертет

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви пред БНТ, че единствено "Има такъв народ" може да тласне страната към нови избори. Затова той призова партията на Слави Трифонов "да излезе от своя тежък политически пубертет". Според него има шанс за съставяне на правителство с третия мандат, който президентът ще връчи на избрано от него партия.

"Предложихме четирите партии, като изключвам ГЕРБ и ДПС, да изработим формула за краткосрочно управление с писмено споразумение. На база на това споразумение ще дефинираме и колко време му даваме на едно ново правителство, но не повече от година. 6-8 месеца е най-добре", уточни Иванов.

По думите му лидерите на четирите партии ще трябва да обясняват на избирателите си тази формула, тъй като ще има недоволни от нея. "Трябва да намерим това сечение, което да не носи големи негативи", каза още той.

Депутатите на ИТН напуснаха пленарна зала и спънаха оттеглянето на кандидатурата на Николов за премиер

Източник: Дневник

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.