Сигнализирай!

Превозвачите заплашват с блокада на страната, според Събев защото им е спряна "държавната хранилка" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.05.2022 г.
25
0

Превозвачите заплашват с блокада на страната, според Събев защото им е спряна "държавната хранилка", пише Дневник.

Изказването му дойде минути след като Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, обяви блокиране на всички транспортни връзки в страната и спиране на автобусния транспорт на 18 май. Събев заяви, че това няма да бъде допуснато. Вчера Милтенова анонсира още един протест - на 10 май.

Спорът между двете страни ескалира през седмицата. Тогава част от превозвачите, водени от Милтенова, напуснаха среща с премиера Кирил Петков, Събев и министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов. Тя бе организирана по повод високите цени на горивата.

По-късно изтече аудиозапис, в който се чува как Петков заявява на Милтенова къде е вратата и може да напусне срещата, ако желае. Днес Събев заяви, че тя непрекъснато е провокирала министър-председателя по време на разговора в Министерски съвет.

Запис вероятно обяснява с какво Петков вбеси превозвачите (аудио)

"Милтенова представлява част от фирмите в автобусния бранш, които нямат интерес държавата да има т.н. национална транспортна схема. Те дойдоха с жълти жилетки. Не искаха диалог, а имаше медии и трябваше да заявят защо искат да протестират. Филмът с шантажа на българското правителство приключи", каза Събев.

В публикация във "Фейсбук" той посочва, че в предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. Вече имало повече контрол и това е довело до протести.

"Филмът с няколко послушни транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи", написа министърът.

https://www.facebook.com/nikolay.j.sabev/posts/10221987563107203

На 2 май Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи, поиска оставката на вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев. Последният заяви, че няма да я подаде и определи искането като политическо.

Превозвачите заплашват с блокада на страната, според Събев защото им е спряна "държавната хранилка"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.