Сигнализирай!

Путин обвини Запада за войната в Украйна от Червения площад, но не обяви края (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.05.2022 г.
21
0

Путин обвини Запада за войната в Украйна от Червения площад, но не обяви края.

"Русия призова Запад към честен диалог, разум и компромисно решение в интерес на всички, но напразно. От стърана на НАТО не пожелаха да ни чуят, което означава, че в същото време са имали съвършено други планове", каза президентът на Руската федерация.

Той поздрави руските въоръжени сили преди началото на парада с пожеланието за руска победа. Но не уточни какво означава това. Нито обяви кога ще приключи "специалната военна операция", както Русия нарича военните действия в Украйна.

Войната на Путин унищожи фундамента на руската идентичност

Владимир Путин честити Деня на победата над фашизма и нацизма в слово на Червения площад в присъствието на ветерани от Втората световна война. На площада маршируваха военни формирования от всички родове войски, в това число и военни части, дошли направо от фронта в Донбас.

В речта си Путин отново мотивира началото на руската инвазия в Украйна със застрашаващото приближаване на Запада към границите на Русия.

Лозунги срещу намесата на САЩ във ВСВ. Звучат ли ви познато? (видео)

"Така се създаваше абсолютно неприемлива за нас заплаха непосредствено до нашите граници. Русия беше принудена да вземе своевременно и единствено правилно решение да защити на суверенна сила и самостоятелна страна", посочи Путин, като допълни, че руснаците е трябвало да защитят своето население в Донбас.

С минута мълчание бе почетена паметта на загиналите във Великата отечествена война.

Забрана на американските ветерани да присъстват

Руският президент заяви още, че на американските ветерани от Втората световна война е било забранено да дойдат на Червения площад за честването на 77-та годишнина от победата над хитлеризма.

"Известно ни е, че фактически са забранили на американските ветерани да дойдат на Парада на победата в Москва. Но искам да знаят: ние се гордеем с техния подвиг", обърна се той към тях. Путин добави благодарности и към английските войници, към французите, към участниците в съпротивата. А също и към китайските партизани и всички останали, които "са разгромили нацизма и милитаризма".

Парадът бе по-кратък и без участието на бойната авиация

Парадът обаче беше доста по-кратък от друг път, а дефилирането в небето на бойната авиация бе отменено. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков това се е наложило заради лошо време.

Путин обвини Запада за войната в Украйна от Червения площад, но не обяви края

Източник: Dir.bg

Видео: YouTube

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.