Сигнализирай!

Арестуваха сина на известния наркобос Ел Чапо (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.01.2023 г.
54
0

Арестуваха сина на известния наркобос Ел Чапо.

Мексиканските власти арестуваха Овидио Гусман, син на известния наркобарон Хоакин „Ел Чапо“ Гусман, съобщи CNN, позовавайки се на източник от правителството.

https://twitter.com/bulldaman/status/1611090723222216709

В прессъобщение, издадено от Държавния департамент на САЩ на 16 декември, Гусман е описан като „високопоставен член на картела Синалоа“. Твърди се, че 32-годишният Овидио, по прякор "Ел Ратън" (Мишката), е помагал в операциите на баща си за трафик на наркотици, откакто Ел Чапо беше екстрадиран в САЩ през 2017 година.

Акцията е осъществена в четвъртък в северозападния град Кулиакан. Залавянето му е довело до престрелки с властите и блокади на пътища в града. Местните власти са призовали хората да останат по домовете си. Училищата и учрежденията са затворени заради сблъсъците.

https://twitter.com/AlexandruC4/status/1611147262708809729

Видеоклипове в социалните медии показват запалени камиони и интензивна стрелба близо до летището, което е останало затворено през по-голямата част от деня. Съобщава се, че картелът е нападнал летището в Кулиакан с надеждата да засече и освободи сина на Ел Чапо.

Ето каква баснословна сума пари дават САЩ за информация за брата на наркотрафиканта Ел Чапо

https://twitter.com/CitizenFreePres/status/1611107992765878272

Въоръжени отряди на картела са атакували и самолета на мексиканските военновъздушни сили с Овидио Гусман на борда, но не са успели да спрат излитането му.

https://www.youtube.com/watch?v=yXWagJgDND0&t=10s

Щатът е дом на картела Синалоа, една от най-мощните организации за трафик на наркотици в света. Ел Чапо беше лидер на картела, преди да бъде осъден на доживотен затвор през 2020 година.

Арестът идва дни преди президентът на САЩ Джо Байдън и канадският премиер Джъстин Трюдо да посетят Мексико, за да присъстват на срещата на върха на северноамериканските лидери.

https://www.youtube.com/watch?v=7cYW2YtNbb8&t=7s

Овидио бе арестуван за кратко от федералните власти през октомври 2019 г. Беше освободен по заповед на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор, за да се избегне по-нататъшно кръвопролитие.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.