Сигнализирай!

Обидна легитимация за нещатните актьори в Народния театър - влизат в сградата с табелки

Gospodari.com
Gospodari.com
27.06.2023 г.
22
0

Обидна легитимация за нещатните актьори в Народния театър - влизат в сградата с табелки. Известни актьори, които играят в Народния театър „Иван Вазов“, но не са на щат в трупата, са принудени да влизат в сградата със специални легитимации, алармират техни колеги. Първи потърпевш от абсурдното ново решение на администрацията на театъра е Камен Донев, пише Сега. Преди месеци Донев поиска оставката на директора Васил Василев. Обяви се в подкрепа на уволнения от него главен режисьор Александър Морфов.

За да бъде допуснат в театъра тази вечер, Камен Донев е получил от портиера на входа бадж с надпис „гост посетител“.

Донев е в главната роля в спектакъла на Морфов „Животът е прекрасен“, за който бяха продадени всички близо 800 билета.

https://www.facebook.com/reni.vrangova/posts/pfbid0dex7g6gzz6FmbUBebzbiBw6Vp4ouNDwPY3K6h2aARMKaDPzdj4wS765HWhpijup2l

На подобно удостоверяване е бил подложен и актьорът Теодор Елмазов. От два сезона той е щатен в трупата на Сатиричния театър. Преди това в продължение на десетилетия е бил в екипа на Народния.

Днес съм гост посетител на народния театър! Гостувам за участие в представлението „Животът е прекрасен“ с реж. Ал. Морфов! Ще бъда гост посетител и през втората седмица на юли за две представления на „Животът...“ и три на „Хъшове“! Надявам се да не преча, ще бъда тих в коридора, няма да ползвам асансьора, само гримьорната, обличам костюма и играя, а след представлението бързо ще напусна сградата, в която имах 30 сезона!“, с огорчение и сарказъм отбелязва Елмазов в социалната мрежа.

Снимка: iStock

Kамен Донев с безкомпромисен коментар за случващото се в Народния театър (видео)

Засега не е ясно дали и останалите артисти, които не са на щат в Народния, а играят на първата сцена, ще трябва да бъдат легитимирани с такива накърняващи достойнството баджове – например голямата актриса Мария Стефанова. Или нареждането ще се спазва стриктно само към непокорните, които искаха оставката на директора и подкрепят Александър Морфов в неговия протест срещу него.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.